ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ο αποκλεισμός των Ρώσων αθλητών από τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς έφερε την αντίδραση του Κρεμλίνου

Ο αποκλεισμός των Ρώσων αθλητών από τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς έφερε την αντίδραση του Κρεμλίνου

Η απόφαση της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ) να αποκλείσει κορυφαίους αθλητές από τους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, που θα διεξαχθούν τον επόμενο μήνα στη Νότια Κορέα, έφερε την αντίδραση του Κρεμλίνου, το οποίο με ανακοίνωσή του εξέφρασε τη βαθιά λύπη του, αλλά και τις επιφυλάξεις του, για το γεγονός.

«Είδαμε το θλιβερό νέο στα μέσα ενημέρωσης. Αν πράγματι είναι έτσι, εκφράζουμε τη βαθιά λύπη μας και ελπίζουμε η κατάσταση να ξεκαθαρίσει… Έχουμε μια έστω και περιορισμένη επαφή με τη ΔΟΕ και ελπίζουμε να υπάρξει μια ξεκάθαρη εικόνα αναφορικά με τους επιφανείς αθλητές μας» ανέφερε ο εκπρόσωπος του Πούτιν, Ντμίτρι Πεσκόφ.

Εκτός λίστας αν και ποτέ δεν είχαν πρόβλημα ντόπινγκ

Ο αντιπρόεδρος της Ρωσικής Ολυμπιακής Επιτροπής Στανισλάβ Ποζνιακόφ είχε ενημερώσει νωρίτερα ότι κορυφαία ονόματα των χειμερινών αθλημάτων, όπως ο Αντόν Σιπούλιν, ο Βίκτορ Αν και ο Σεργκέι Ουστιούγκοφ, δεν περιλαμβάνονται στη λίστα της ΔΟΕ. Ωστόσο, οι συγκεκριμένοι αθλητές δεν είχαν ποτέ πρόβλημα ντόπινγκ, ενώ τα ονόματά τους δεν υπάρχουν καν στη λίστα του Ντένις Όσβαλντ, που ασχολείται με την υπόθεση του ντόπινγκ στους ρώσους αθλητές.

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Παγοδρομίας ταχύτητας, Αλεξέι Κραφτσόφ χαρακτήρισε «κορύφωση της ατιμίας» εις βάρος των ρώσων αθλητών τον αποκλεισμό του 6 φορές Ολυμπιονίκη στο Short track Βίκτορ Αν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο παλαίμαχος ολυμπιονίκης Νικολάι Βαλούεφ εκτιμά πως η επιχείρηση αποκλεισμού ακόμα και αθλητών που οι ίδιοι οι εκπρόσωποι της WADA έχουν αποδεχτεί ότι είναι «καθαροί» , έχει στόχο να αναγκάσει τη Ρωσία να αρνηθεί τη συμμετοχή των αθλητών της στην Ολυμπιάδα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.