ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Champions League: Όλα τα βλέμματα στο Ρεάλ- Τότεναμ στην Μαδρίτη

Champions League: Όλα τα βλέμματα στο Ρεάλ- Τότεναμ στην Μαδρίτη

Σε Μαδρίτη και Μάντσεστερ είναι στραμμένα σήμερα τα βλέμματα των ποδοσφαιρόφιλων καθώς εκεί διεξάγονται οι δύο σημαντικότερες αναμετρήσεις της βραδιάς για την 3η αγωνιστική του Champions League (από τον 5ο έως τον 8 όμιλο σήμερα οι αγώνες).

Στου Μπερναμπέου η Ρεάλ υποδέχεται την Τότεναμ στο ντέρμπι του 8ου ομίλου και ο Ρονάλντο κοντράρεται με τον Χάρι Κέιν με τον Πορτογάλο και τον Άγγλο επιθετικό να έχουν ξεκινήσει ζεστοί τη διοργάνωση μετρώντας από 4 γκολ έκαστος.

Το άλλο ματς που παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον είναι η κόντρα των αήττητων Μάντσεστερ Σίτ – Νάπολ. Οι «πολίτες» του Γκουαρδιόλα προσφέρουν γκολ και θέαμα φέτος, αλλά το ίδιο ισχύει και για τους «παρτενοπέι» με το 8 στα 8 στο καμπιονάτο.
Αναλυτικά το πρόγραμμα

Ρεάλ – Τότεναμ
Σπουδαίο ντέρμπι στην Μαδρίτη μεταξύ των πρωτοπόρων και αήττητων ομάδων του 8ου ομίλου. Αν και πρόσωπο του αγώνα έπρεπε να είναι ο Γκάρεθ Μπέιλ που θα βρεθεί αντιμέτωπος με την παλιά του ομάδα, εν τούτοις ο Ουαλός απουσιάζει λόγω τραυματισμού και τα φώτα πέφτουν στη μονομαχία Ρονάλντο, Κέιν που ήδη έχουν 4 γκολ σε δύο ματς.

Ο Ζιντάν δεν θα έχει στη διάθεση του Μπέιλ, Κόβατσιτς, Καρβαχάλ, ενώ ο Μαουρίσιο Ποτσετίνο δεν υπολογίζει τους Ντέλε Άλι, Ενκουντού, Ντεμπελέ και Γουανιάμα.

Οι πιθανές συνθέσεις
ΡΕΑΛ: Νάβας, Νάτσο, Βαράν, Ράμος, Μαρσέλο, Μόντριτς, Κασεμίρο, Κρόος, Ίσκο, Μπενζεμά, Ρονάλντο.
ΤΟΤΕΝΑΜ: Γιόρις, Αλντερβάιλερντ, Σάντσεζ, Βερτόνχεν, Οριέ, Γουίνκς, Ντάιερ, Τρίπιερ, Έρικσεν, Σον, Κέιν.

ΑΠΟΕΛ – Ντόρτμουντ
Για τον ΑΠΟΕΛ οι δύο ήττες από Ρεάλ και Τότεναμ ήταν αναμενόμενες όχι όμως και για την Ντόρτμουντ που αν θέλει να διεκδικήσει μέχρι τέλους την πρόκριση, πρέπει να πάρει το διπλό στο ΓΣΠ.

Οι Εφραίμ, Μπετόγλιο και Καρλάο οι απόντες των πρωταθλητών Κύπρου ενώ στους Βεστφαλούς εκτός είναι οι Πίστσεκ, Ντουρμ, Σέρλε και Ραφαέλ Γκερέιρο.

Οι πιθανές συνθέσεις
ΑΠΟΕΛ: Βάτερμαν, Βούρος, Ζέσους, Ρουέντα, Μερκής, Λάγκο, Ζαχίντ, Βινίσους, Νούνο Μοράις, Αλωνεύτης, Σάλαϊ, Ντε Καμάργκο.
ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ: Μπούρκι, Ζαγκαντού, Μπάρτρα, Παπασταθόπουλος, Τολιγκάν, Κάστρο, Σαχίν, Γιαρμολένκο, Καγκάβα, Πούλισιτς, Ομπαμεγιάνγκ.

Βαθμολογία
1. Ρεάλ 6 (6-1)
2. Τότεναμ 6 (6-1)
3. Ντόρτμουντ 0 (2-6)
4. ΑΠΟΕΛ 0 (0-6)

5ος όμιλος
Σπαρτάκ Μόσχας – Σεβίλλη
Κομβικό ματς για τη συνέχεια του ομίλου καθώς η Σπαρτάκ έχει δύο ισοπαλίες και ψαχνει την πρώτη νίκη, ενώ η Σεβίλλη αν φύγει χωρίς να ηττηθεί κι από τη Μόσχα θα αγκαλιάσει τη μία από τις δύο προνομιούχες θέσεις. Πολλά προβλήματα στους γηπεδούχους (εκτός οι Τίγκιεβ, Ρεμπρόβ, Τιμοφέεβ, Ζομπνίν και Ανανίτζε, αμφίβολοι οι Μελγκαρέχο, Ζε Λουίς ) ενώ στους φιλοξενούμενους εν παίζουν οι Καρίσο, Ενζονζί και Παρέχα.

Οι πιθανές συνθέσεις
ΣΠΑΡΤΑΚ: Σελίχοβ, Εσένκο, Ντζικίγια, Τάσι, Μποσέτι, Κομπάροβ, Φερνάντο, Γκλουσάκοβ, Σαμέντοβ, Λουίζ Αντριάνο, Προμίς
ΣΕΒΙΛΛΗ: Σέρτζιο Ρίκο, Μερκάδο, Κγιαέρ, Λενγκλέ, Εσκουδέρο, Βάθκεθ, Πιζάρο, Μπανέγκα, Κορέα, Μπεν Γεντέρ, Νολίτο.

Μάριμπορ – Λίβερπουλ
Όποιος νικήσει θα πάρει και προβάδισμα για την πρόκριση με την Λίβερπουλ να είναι το μεγάλο φαβορί, αλλά αγνοώντας τη νίκη εδώ και εβδομάδες και έχοντας μέτριες εμφανίσεις, κανείς δεν μπορεί να βάλει το χέρι του στη φωτιά ότι θα τα καταφέρει.

Οι πιθανές συνθέσεις
ΜΑΡΙΜΠΟΡ: Χαντάνοβιτς, Μίλτες Ραϊσεβιτς, Σούλερ, Βίλερ, Κάμπα, Βρίχοβετς, Πίλερ, Αχμέντι, Μποχάρ, Ταβάρες.
ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Κάριους, Άρνολντ, Ματίπ. Λόβρεν, Μορένο, Οξλέιντ-Τσάμπερλεϊν, Χέντερσον, Μίλνερ, Σαλάχ, Κουτίνιο, Στάριτζ.

Βαθμολογία
1. Σεβίλλη 4 (5-2)
2. Λίβερπουλ 2 (3-3)
3. Σπαρτάκ Μόσχας 2 (2-2)
4. Μάριμπορ 1 (1-4)

6ος όμιλος
Μάντσεστερ Σίτι – Νάπολι
Αν αμφότερες βγάλουν στο χορτάρι του «Ίτιχαντ» το πρόσωπο που δείχνουν τις τελευταίες εβδομάδες ε τότε θα δούμε πολύ μεγάλο παιχνίδι. Η Σίτι μοιάζει να έχει γίνει ομάδα του Γκουαρδιόλα και παίζει πλέον ελκυστικό ποδόσφαιρο με τον Ντε Μπρόινε μαέστρο, αλλά κι οι Ναπολιτάνοι είναι φέτος χάρμα ιδέσθαι έχοντας 8 στα 8 στο καμπιονάτο (και μία ήττα από την Σαχτάρ στο Champions League). Μεντί, Κομπανί από τους γηπεδούχους, Μίλικ από τους φιλοξενούμενους οι απόντες.

Οι πιθανές συνθέσεις
ΜΑΝ. ΣΙΤΙ: Έντερσον, Γουόλκερ, Στόουνς, Οταμέντο, Ντελφ, Ντε Μπρόινε, Φερναρντίνιο, Σίλβα, Στέρλινγκ, Ζέσους, Σανέ
ΝΑΠΟΛΙ: Ρέινα, Χισάι, Αλμπιόλ, Κουλιμπαλί, Γκουλάμ, Άλαν, Ντιαβαρά, Χάμσικ, Καγεχόν, Μέρτενς, Ινσίνιε.

Φέγενορντ – Σαχτάρ
Για την Φέγενορντ μοιάζει ως τη μοναδική ευκαιρία για να πάρει βαθμούς και να διατηρεί ελπίδες για το Europa, για την Σαχτάρ είναι η μεγάλη ευκαιρία για το διπλό που θα την κρατήσει σε θέση φαβορί για 2η θέση.
Πολλές απουσίες και για τις δύο ομάδες καθώς δεν παίζουν Τάπια, Μποτεγκίν, Φαν ντερ Χάιντεν, Ντικς, για τους Ολλανδούς και Σρνα, Ντεντίνιο, Μαλίσεβ, Κρίβτσοβ για τους Ουκρανούς.

Οι πιθανές συνθέσεις
ΦΕΓΕΝΟΟΡΝΤ: Τζόουνς, Άμραμπατ, Βαν Μπέεκ, Γιούστε, Χαπς, Ελ Αχμάντι, Τόορνστρα, Βιλένα, Μπεργκχουις, Μποέτιους, Λάρσον.
ΣΑΧΤΑΡ: Πιάτοφ, Μπίτκο, Όρνετς, Ρακίτσκι, Ισμαϊλι, φρεντ, Στεπανέκο, Μάρλος, Τάισον, Μπερνάρντ, Φερέιρα

Βαθμολογία
1. Μάντσεστερ Σίτι 6 (6-0)
2. Σαχτάρ 3 (2-3)
3. Νάπολι 3 (4-3)
4. Φέγενοορντ 0 (1-7)

7ος όμιλος
Μονακό – Μπεσίκτας
Για την Μονακό, που πέρσι είχε φτάσει στους «4» είναι τελικός καθώς αν δεν κερδίσει και σήμερα θα κινδυνεύει να μείνει στην τελευταία θέση, ενώ η Μπεσίκτας έχοντας κάνει το 2 στα 2 ξέρει πως με θετικό αποτέλεσμα θα βρεθεί αγκαλιά με την πρόκριση.
Από τους Μονεγάσκους δεν παίζει ο Στέφαν Γιόβετιτς, ενώ από τους «Αετούς» της Πόλης οι Γκιοκχάν Τερέ, Ατίντς Νουκάν και Ορκάν Τσινάρ.

Οι πιθανές συνθέσεις
ΜΟΝΑΚΟ: Σούμπασιτς, Τουρέ, Γκλικ, Τζέμερσον, Σιντιμπέ, Λόπες, Μουτίνιο, Φαμπίνιο. Λεμάρ, Φαλκάο, Μπαλντέ
ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ: Φαμπρίσιο, Μεντέλ, Πέπε. Τόσιτς, Ερκίν, Οζιακούπ, Χάτσινσον, Κουαρέσμα, Ταλίσκα, Μπάμπελ, Τοσούν

Λειψία – Πόρτο
Κάτι ανάλογο ισχύει και στο δεύτερο ματς του 7ου ομίλου. Η Λειψία παίζει τα ρέστα της, καθώς έχει μόλις 1 βαθμό από την εντός έδρας ισοπαλία με την Μονακό, ενώ η Πόρτο ρέφαρε την εντός έδρας ήττα από την Μπεσίκτας με το διπλό στο Μονακό.

Αμφίβολος ο Βέρνερ στους Γερμανούς, χωρίς προβλήματα η Πόρτο.

Οι πιθανές συνθέσεις
ΛΕΙΨΙΑ: Γκούλασι, Μπερνάρντο, Όρμπαν, Ουπαμεκάνο, Χάλστενμπεργκ, Ντέμε, Κεϊτά, Σάμπιτζερ, Φόρσμπεργκ, Πόουλσεν, Ογκουστίν.,
ΠΟΡΤΟ: Κασίγιας, Μάξι Περέιρα, Φελίπε, Μαρκάνο, Άλεξ Τέλες, Ντανίλο, Χερέρα, ΟΛιβέιρα, Μαρέγκα, Αμπουμπακάρ, Μπραχίμι.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Βαθμολογία
1. Μπεσίκτας 6 (5-1)
2. Πόρτο 3 (4-3)
3. Μονακό 1 (1-4)
4. Λειψία 1 (1-3

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.