ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Λίβερπουλ- Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Στο 0-0 «κόλλησε» το ντέρμπι στο Άνφιλντ

Λίβερπουλ- Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Στο 0-0 «κόλλησε» το ντέρμπι στο Άνφιλντ

Χωρίς γκολ (0-0) ολοκληρώθηκε το μεγάλο ντέρμπι της 8ης αγωνιστικής στην Premier League ανάμεσα σε Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο «Άνφιλντ».

Βάσει των όσων έχουμε συνηθίσει το ματς ήταν κάκιστο με μέτριο ρυθμό και ελάχιστες καλές στιγμές. Είναι χαρακτηριστικό πως σε ολόκληρο το παιχνίδι βγήκαν μόλις δύο κλασικές ευκαιρίες (34’ Μάτιπ και 43’ Λουκάκου).

Οι κόκκινοι διάβολοι πάντως έδειχναν σε ολόκληρη την διάρκεια του παιχνιδιού να βολεύονται με την ισοπαλία, ενώ οι Ρεντς ήθελαν περισσότερο τη νίκη όμως ήταν εντελώς προβλέψιμοι σχεδόν σε όλες τους τις επιθέσεις.

Το ματς:

Πολύ συντηρητικό ξεκίνημα και από τις δύο ομάδες στο ματς. Το παιχνίδι είχε αναγνωριστικό χαρακτήρα στα πρώτα λεπτά και ήταν εμφανές πως κανένας από τους δύο προπονητές δεν ήταν διατεθειμένος να ρισκάρει από νωρίς. Σταδιακά, η Λίβερπουλ πήρε την κατοχή της μπάλας κι άρχισε να πιέζει, ενώ η Γιουνάιτεντ έχασε μέτρα στο γήπεδο, δεν είχε καλή κυκλοφορία και κλείστηκε στην περιοχή της. Οι κόκκινοι διάβολοι πάντως δεν κινδύνεψαν ιδιαίτερα. Οι «ρεντς» προσπάθησαν από τα άκρα να δημιουργήσουν ρήγματα όμως με εξαίρεση την μεγάλη ευκαιρία του Μάτιπ στο 34ο λεπτό όπου έκανε μεγάλη απόκρουση ο Ντε Χέα, τα παράλληλα γυρίσματα δεν είχαν ιδιαίτερη τύχη. Στο φινάλε του ημιχρόνου πάντως, οι «κόκκινοι διάβολοι» θα μπορούσαν να είχαν αιφνιδιάσει όμως ο Λουκάκου ύστερα από τη μαγική συνεργασία με τους Μαρσιάλ και Μχιταριάν έστειλε την μπάλα πάνω στον Μινιολέ (43’) με αποτέλεσμα οι δύο ομάδες να μπουν στα αποδυτήρια χωρίς σκορ.

inner

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Μουρίνιο ανέβασε πιο ψηλά την άμυνα της ομάδας του και η Λίβερπουλ έγινε πιο ουσιαστική, αφού έβρισκε με μεγαλύτερη ευκολία διαδρόμους προς την περιοχή του Ντε Χέα. Πάντως, η πίεση των παικτών του Κλοπ δεν κράτησε για πολύ, αφού η Γιουνάιτεντ ξαναέφερε κοντά και προς τα πίσω τις γραμμές της και έκλεισε άψογα τους χώρους. Τα λεπτά περνούσαν, λοιπόν, στο Άνφιλντ με την Λίβερπουλ να έχει την κατοχή αλλά να μην μπορεί να διασπάσει με τίποτα την άμυνα των φιλοξενούμενων, που πίεσαν ακόμη πιο έντονα από την στιγμή που μπήκαν στο παιχνίδι οι «φρέσκοι» Ράσφορντ και Λίνγκαρντ. Στα τελευταία λεπτά του ματς κανένας από τους δύο προπονητές δεν είχε διάθεση να ρισκάρει και δεν άλλαξε κάτι μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του Άτκινσον.

Οι συνθέσεις:

Λίβερπουλ (Κλοπ): Μινιολέ, Γκόμες, Ματίπ, Λόβρεν, Μορένο, Τσαν, Χέντερσον, Βαϊνάλντουμ, Σαλάχ (78’ Τσάμπερλεϊν), Κουτίνιο (78’ Στάριτζ), Φιρμίνο (87’ Σολάνκε)

Στον πάγκο: Kάριους, Μίλνερ, Κλάβαν, Άρνολντ

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Μουρίνιο): Ντε Χέα, Βαλένσια, Σμόλινγκ, Τζόουνς, Νταρμιάν, Μάτιτς, Ερέρα, Μχιταριάν (63΄ Λίνγκαρντ), Γιάνγκ (90+2’ Λίντελοφ), Μαρσιάλ (65’ Ράσφορντ), Λουκάκου

Στον πάγκο: Ρομέρο, Μάτα, Μπλιντ, Τουανζέμπε

Διαιτητής: Μ.Άτκινσον

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΠΗΓΗ: Sportfm

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.