Άγιαξ-ΑΕΚ: 3-0 – Ανώτεροι οι Ολλανδοί έβαλαν τέλος στο ευρωπαϊκό αήττητο σερί της Ένωσης

Άγιαξ-ΑΕΚ: 3-0 – Ανώτεροι οι Ολλανδοί  έβαλαν  τέλος στο ευρωπαϊκό αήττητο σερί της Ένωσης

Στον 15ο αγώνα έμελλε να σταματήσει το ευρωπαϊκό αήττητο σερί της ΑΕΚ. Η Ένωση υπέκυψε στην ανωτερότητα του Άγιαξ στη «Γιόχαν Κρόιφ Αρένα» χάνοντας 0-3 στο Άμστερνταμ, στην πρεμιέρα του 5ου ομίλου στο Champions League.

Η ομάδα του Μαρίνου Οζουνίδη κράτησε στο «μηδέν» τον αντίπαλό της στο πρώτο ημίχρονο αλλά δέχθηκε όλα τα γκολ στο δεύτερο, από τους Ταλιαφίκο (46΄, 90΄) και Φαν Ντε Μπέεκ (77΄).

Η επόμενη υποχρέωση της ΑΕΚ στη διοργάνωση είναι προγραμματισμένη για τις 2 Οκτωβρίου απέναντι στην Μπενφίκα, στο ΟΑΚΑ.

——————————————————————————————————————————————

Η εξέλιξη του αγώνα

90′ ΓΚΟΛ για τον Άγιαξ!

Δεύτερο προσωπικό τέρμα για τον Ταλιαφίκο ο οποίος πάτησε στην περιοχή της ΑΕΚ, πήγε για τη σέντρα, ωστόσο η μπάλα του έκανε το… κέφι και “κρέμασε” τον Μπάρκα για το 3-0. Δείτε το VIDEO

78′ Αλλαγή για τον Άγιαξ: Ο Ντόλμπεργκ πήρε τη θέση του Νέρες.

76′ ΓΚΟΛ για τον Άγιαξ από τον Φαν Ντεν Μπέικ.

https://twitter.com/Ajax3S/status/1042481383418015751

Δείτε το δεύτερο γκολ του Άγιαξ

73′ Φάουλ για την ΑΕΚ και κίτρινη στον Ντε Γιονγκ.

Την αναμέτρηση παρακολουθούν στο γήπεδο 53.221 φίλαθλοι.

70΄ Ετοιμάζεται να περάσει στον αγωνιστικό χώρο ο Γιαννιώτας, το νέο μεταγραφικό απόκτημα της ΑΕΚ. Θα πάει πιο επιθετικά, όπως όλα δείχνουν, ο Μαρίνος Ουζουνίδης.

67′ Γκολ για τον Άγιαξ που δεν θα μετρήσει όμως, καθώς ο Φαν Ντε Μπέικ βρισκόταν σε θέση οφσάιντ.

61′ Περνάει εκτός ο Γαλανόπουλος, τη θέση του παίρνει ο Βραζιλιάνος, Άλεφ.

57′ Τεράστια επέμβαση από τον Βασίλη Μπάρκα που αυτή τη φορά είπε “όχι” στον Ταλιαφίκο. Δείτε την επέμβαση

Σε απόσταση αναπνοής βρισκόταν ο Αργεντινός. Σωτήρας ο νεαρός γκολκίπερ.

Τίποτα το ιδιαίτερο από κόρνερ των Ολλανδών και το ματς συνεχίζεται με ελεύθερο που θα εκτελέσει ο Βασίλης Μπάρκας.

Σηκώθηκαν για ζέσταμα από πλευράς ΑΕΚ: Τσιγκρίνσκι, Άλεφ, Γιακουμάκης.

Η ΑΕΚ δέχθηκε γκολ στο πρώτο λεπτό του β’ ημιχρόνου από τον Αγιαξ και πλέον βρίσκεται πίσω στο σκορ. Δείτε το γκόλ

Ο Νέρες σέντραρε στην “κιτρινόμαυρη” περιοχή και ο Ταλιαφίκο που καλυπτόταν βρήκε την ευκαιρία να τρυπώσει μέσα στην άμυνα και να κάνει το 1-0 με πλασέ.

47′ ΓΚΟΛ για τον Άγιαξ από τον Ταλιαφίκο.

Κόρνερ με το… καλημέρα σας για τον Άγιαξ.

Έναρξη του δευτέρου ημίχρονου.


Ο Άγιαξ έβγαλε το πρώτο ημίχρονο χωρίς τελική εντός περιοχής, ενώ έχει 10 κατά μέσο όρο στα πέντε φετινά παιχνίδια πρωταθλήματος.

Έντεκα απομακρύνσεις από την περιοχή έχουν ήδη οι Λαμπρόπουλος – Οικονόμου.

Τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Στο 0-0 οι δύο ομάδες με την ΑΕΚ να δείχνει πολύ καλό πρόσωπο.

45′ Κόρνερ για την ΑΕΚ από τον μαχητικό Πόνσε!

Πολύ σημαντικό να παίρνει η ΑΕΚ ανάσες από τέτοιες προσπάθεις.

Πολύ σημαντικό να παίρνει η ΑΕΚ ανάσες από τέτοιες προσπάθειες.

41′ Φάουλ για την ΑΕΚ που το κέρδισε με ψυχή ο Πόνσε.

39′ Σωτήρια επέμβαση του Τσόσιτς όταν ο Νέρες… σέρβιρε τη μπάλα στην περιοχή της ΑΕΚ. Οι Ολλανδοί “φώναξαν” για χέρι του Σέρβου. Σωστά ο διαιτητής δεν υπέδειξε πέναλτι.

35′ Ένα ακόμη κόρνερ για τους γηπεδούχους.

32′ Ένα σουτ του Ζιεχ, κανένα πρόβλημα για τον Μπάρκα που μπλόκαρε άνετα.

Παρατηρήσεις του διαιτητή στον Πόνσε, αλλά όχι κάρτα. Ο Αργεντινός τράβηξε αντίπαλο.

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης παρακολουθεί την αναμέτρηση

Ο Κλωναρίδης στην προηγούμενη φάση κράτησε τη μπάλα εντυπωσιακά, μοίρασε στον Πόνσε, αλλά ο Αργεντινός δεν κατάφερε να τελειώσει τη φάση, καθώς κόπηκε από τον αντίπαλο αμυντικό.

20:22 Και κόρνερ για τον “δικέφαλο”.

27′ Ευκαιρία για την ΑΕΚ!

20:21 Κι αυτό ανεκμετάλλευτο πέρασε…

25′ Πέμπτο κόρνερ για τον Άγιαξ.

24′ Η ΑΕΚ για πρώτη φορά στο ματς, δείγμα ότι νιώθει καλύτερα, αλλάζει περισσότερες πάσες και προσπαθεί να βγει μπροστά.

22′ Φάουλ του Χουλτ στον Ζιεχ, δύσκολο να τον σταματήσεις.

Συμπληρώθηκε το πρώτο 20λεπτο της αναμέτρησης. Ο Άγιαξ την κατοχή, η ΑΕΚ την υπομονή για να χτυπήσει στην κόντρα.

Κανένας κίνδυνος για την ΑΕΚ, που κέρδισε και ένα πλάγιο από την προσπάθεια των Ολλανδών.

14′ Μεγάλη ευκαιρία για την ΑΕΚ! Η κεφαλιά του Σιμόες από την εκτέλεση του Μάνταλου λίγο έλειψε να κάνει τη ζημιά, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

13′ Φάουλ για την ΑΕΚ από πλάγια θέση, το κέρδισε ο Σιμόες από τον Νέρες.

12′ Κόρνερ για την ΑΕΚ!

Οι φίλαθλοι της ΑΕΚ προσπαθούν να σπρώξουν την ομάδα τους. Υπενθυμίζουμε είναι 2.500 και έχουν ταξιδέψει από αρκετά μέρη της Ευρώπης.

7′ Οι γηπεδούχοι κάνουν παιχνίδι πότε με τον Ζιεχ, πότε με τον Τάντιτς. Αυτές είναι οι μόνιμες πηγές κινδύνου μέχρι στιγμής.

5′ Κόρνερ για τον Άγιαξ που πιέζει!

2′ Ο Άγιαξ έχει τη μπάλα στην κατοχή του και τη γυρίζει με τριάδα στην άμυνα όπως φαίνεται σε αυτά τα πρώτα δύο λεπτά.

1′ Έναρξη του παιχνιδιού!


https://twitter.com/AEK_FC_OFFICIAL/status/1042460888052195329

Μεγάλη ευρωπαϊκή βραδιά για την ΑΕΚ! Η Ένωση επιστρέφει στην… ελίτ των ευρωπαϊκών διοργανώσεων και αντιμετωπίζει εκτός έδρας του «Αίαντα» της Ολλανδίας, τον θρυλικό Αγιαξ, στην πρεμιέρα των ομίλων του Champions League.

Μετά τον Δεκέμβριο του 2006 και την αναμέτρηση με την Άντερλεχτ στο Βέλγιο, η ΑΕΚ κουνάει ξανά… σεντόνι και στοχεύει σ’ ένα θετικό αποτέλεσμα απέναντι στους Ολλανδούς που θα αυξήσει τις πιθανότητες της για κάτι καλό στον 5ο όμιλο.

Παράλληλα, θα προσπαθήσει να επεκτείνει το αήττητο της σερί σε ευρωπαϊκούς αγώνες (σ.σ. μετράει 14 ματς).

Ωστόσο σ’ αυτή την 5η παρουσία της Ένωσης στους ομίλους του CL η ΑΕΚ θέλει να την συνδυάσει και με μία αγωνιστική επιτυχία.

Ευρισκόμενη σε ένα όμιλο με Μπάγερν, Μπενφίκα και Άγιαξ (συνολικά μετρούν 11 κατακτήσεις σε Κύπελλο πρωταθλητριών και Champions League) ως εφικτός στόχος μπορεί να φαντάζει μόνο η κατάκτηση της 3ης θέσης, ωστόσο για όσους τυχόν το έχουν ξεχάσει η πρωταθλήτρια Ελλάδας μετρά ήδη 14 σερί παιχνίδια χωρίς ήττα στην Ευρώπη.

Στη λίστα δε των ομάδων που δεν μπόρεσαν να την κερδίσουν περιλαμβάνονται σύλλογοι όπως η Μίλαν, η Μπριζ κι η Ντινάμο Κιέβου (την τελευταία την απέκλεισε ο Άγιαξ στα play offs του Champions League).

Στον αντίποδα, αυτό το εντυπωσιακό σερί των κιτρινόμαυρων εκτός συνόρων, δεν τους εξασφαλίζει και την επιτυχία στο σημερινό ματς, ειδικά στην έδρα μιας άκρως επιθετικής ομάδας που μπορεί στην μέρα της να διαλύσει την οποιαδήποτε άμυνα, αλλά ταυτόχρονα είναι ικανή να δεχθεί κι αυτή αρκετά γκολ.

«Το στιλ παιχνιδιού του Άγιαξ μας δίνει το δικαίωμα να τους δημιουργήσουμε κι εμείς προβλήματα, αλλά πρέπει να σκοράρουμε στις ευκαιρίες που θα κάνουμε», είπε χθες ο Μαρίνος Ουζουνίδης ο οποίος σίγουρα θα ήθελε στην πρεμιέρα να έχει όλα τα όπλα του διαθέσιμα όμως οι αποβολές των Μπακασέτα, Λόπες, Λιβάια στα ματς με την Βίντι όχι απλά δεν του το επιτρέπουν, αλλά τον αναγκάζουν να προβεί σε διάφορες αλχημείες.

Λίγες ώρες πριν την σέντρα στη «Γιόχαν Κρόιφ Αρένα» το δίλημμα του Ελληνα τεχνικού ήταν αν θα πάει με τρεις στην άμυνα ή με τετράδα επιλέγοντας τελικά τη δεύτερη λύση, αλλά η έκπληξη είναι ότι ως δεξί μπακ θα παίξει ο Τσόσιτς και δεξί χαφ ο Μπακάκης με τον Γκάλο να μένει στον πάγκο…

Αναλυτικά η ενδεκάδα της Ένωσης:

Μπάρκας, Τσόσιτς, Λαμπρόπουλος, Οικονόμου, Χουλτ, Σιμόες, Γαλανόπουλος, Μπακάκης, Μάνταλος, Κλωναρίδης, Πόνσε.

Πρόβλημα πάντως και μάλιστα πολύ σοβαρό προέκυψε και στον Άγιαξ καθώς ο 19χρονος Ματίας Ντε Λιχτ, κατά πολλούς η επόμενη μεγάλη πώληση των Ολλανδών, τραυματίστηκε στην προπόνηση της Τρίτης έμεινε εκτός αποστολής και ο Ερικ Τεν Χάαγκ πρέπει να αναμορφώσει τα πλάνα του.

Επίσης μπορεί οι Ολλανδοί να μην απείχαν τόσα χρόνια από το Champions League, αλλά τα έξι χρόνια που δεν είδαν το σεντόνι να… κουνιέται στο κέντρο του γηπέδου, ήταν πολλά. Γι αυτό το λόγο τα φετινά ματς είναι sold out και δεδομένης της παρουσίας 2.500 φίλων της Ένωσης η ατμόσφαιρα στο γήπεδο θα είναι εξαιρετική.

Στα συν της ΑΕΚ για το σημερινό παιχνίδι είναι και η παράδοση: Στις πρεμιέρες της καθώς στις τέσσερεις προηγούμενες παρουσίες της στους ομίλους έχει μία ήττα, αλλά και τρεις ισοπαλίες… Στα μείον το γεγονός ότι δεν έχει σκοράρει ποτέ και κατ’ επέκταση δεν έχει κερδίσει κιόλας επί ολλανδικού εδάφους.

Στο άλλο παιχνίδι που διεξάγεται στις 19:55, η Σαχτάρ Ντόνετσκ υποδέχεται στο ουδέτερο (λόγω της κατάστασης που επικρατεί στην Ουκρανία) Χάρκοβο τη γερμανική Χόφενχαϊμ που κάνει ντεμπούτο στη διοργάνωση (για τον 6ο όμιλο).

Αναλυτικά το σημερινό πρόγραμμα:

5ος όμιλος
19.55 Άγιαξ-ΑΕΚ, COSMOTE SPORT2HD
22.00 Μπενφίκα-Μπάγερν Μονάχου, COSMOTE SPORT2HD

6ος όμιλος
19.55 Σαχτάρ Ντόνετσκ-Χόφενχαϊμ, COSMOTE SPORT4HD
22.00 Μάντσεστερ Σίτι-Λυών, COSMOTE SPORT6HD

7ος όμιλος
22.00 Ρεάλ Μαδρίτης-Ρόμα, COSMOTE SPORT3HD
22.00 Βικτόρια Πλζεν-ΤΣΣΚΑ Μόσχας, COSMOTE SPORT9HD

8ος όμιλος
22.00 Γιούνγκ Μπόις-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, COSMOTE SPORT7HD
22.00 Βαλένθια-Γιουβέντους, COSMOTE SPORT8HD

Να αναφέρουμε ότι ο Αγιαξ έχει ηττηθεί μια φορά στην έδρα του (όχι στη σημερινή, αλλά στον τελευταίο του αγώνα στο De Meer Stadion) από ελληνική ομάδα και ήταν από τον Παναθηναϊκό (3 Απριλίου του 1996), όταν στη σύνθεσή του είχε τον σημερινό προπονητή της ΑΕΚ με τον Μαρίνο Ουζουνίδη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.