Γ. Κομίνης: «Ο Γκαγκάτσης μου ζήτησε να γράψω ότι ο αγώνας πρέπει να κατοχυρωθεί στον ΠΑΟΚ»

Γ. Κομίνης: «Ο Γκαγκάτσης μου ζήτησε να γράψω ότι ο αγώνας πρέπει να κατοχυρωθεί στον ΠΑΟΚ»

«Φωτιά» βάζει το πρόσθετο υπόμνημα του διαιτητή του ντέρμπι ΠΑΟΚ – ΑΕΚ, Γιώργου Κομίνη, προς το δικαστήριο της Super League, στο οποίο ξεχωρίζει η δήλωση πως ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Μάκης Γκαγκάτσης του ζήτησε να κατακυρώσει τον αγώνα υπέρ της ομάδας του!

Αυτό είναι ένα γεγονός που δεν ήταν γνωστό μέχρι στιγμής, μιας και η υπερασπιστική γραμμή του ΠΑΟΚ είχε στηριχθεί στην επιχειρηματολογία ότι η Ένωση ευθυνόταν για την οριστική διακοπή του αγώνα, διότι δεν ήθελε να επιστρέψει στο γήπεδο για να παιχτούν τα τελευταία λεπτά. Ο Κομίνης, σύμφωνα με όσα αναφέρει στην πρόσθετη κατάθεσή του απάντησε στον αντιπρόεδρο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ πως κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει.

Αναφέρει χαρακτηριστικά ο ρέφερι: «Από τον εκπρόσωπο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, κ. Χρυσόστομο Γκαγκάτση, μου ζητήθηκε να καταγράψω στο Φύλλο Αγώνα δήλωση, πως ο ως άνω αγώνας θα πρέπει να κατοχυρωθεί στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Του υπέμνησα, πως παρόμοια καταγραφή δεν είναι δυνατό να γίνει στο Φύλλο Αγώνα, καθώς συνιστά αυτοτελή ένσταση, η οποία, όπως προκύπτει από τον συνδυασμό των διατάξεων των άρθρων 15 και 23 ΚΑΠ/ΕΠΟ, υποβάλλεται μόνο ενώπιον των αρμοδίων οργάνων».

Αναλυτικά η κατάθεση Κομίνη:

“ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΟ ΜΟΝΟΜΕΛΕΣ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ

Δυνάμει της με αριθ. πρωτ. 114/16.03.2018 έγγραφης παραγγελίας Σας, καλούμε να αποστείλω παρατηρήσεις – διευκρινίσεις: Α) Επί της από 13.03.2018 Ενστασης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ κατά του κύρους του Φύλλου Αγώνος του ποδοσφαιρικού αγώνα μεταξύ των ΠΑΕ ΠΑΟΚ – ΠΑΕ ΑΕΚ, ο οποίος διεξήχθη και δεν ολοκληρώθηκε στο γήπεδο Τούμπας Θεσσαλονίκης, την 11.03.2018 και ώρα 19:30 μ.μ., στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ, αγωνιστικής περιόδου 2017-2018 και Β) Επί των τιθέμενων στο ως άνω έγγραφό Σας τριών (3) ερωτημάτων.

Α) Επί της από 13.03.2018 Ένστασης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Η θέση μου ταυτίζεται με τις επαρκώς αιτιολογημένες και με σαφήνεια διατυπωμένες παρατηρήσεις μου στο από 11.03.2013 Φύλλο Αγώνος του ποδοσφαιρικού αγώνα μεταξύ των ΠΑΕ ΠΑΟΚ – ΠΑΕ ΑΕΚ, ο οποίος διεξήχθη και δεν ολοκληρώθηκε στο γήπεδο Τούμπας Θεσσαλονίκης την 11.03.2018 και ώρα 19:30 μ.μ., στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ και συμπληρώθηκαν με το από 12.03.2018 ηλεκτρονικό μήνυμα (e-mail). Στο ως άνω Φύλλο Αγώνος αναφέρεται αυτολεξεί:

«Στο 10’ λεπτό του αγώνα απομάκρυνα για τη μεν γηπεδούχο τον εκπρόσωπό της κ. Παντελή Κωνσταντινίδη και για τη δε φιλοξενούμενη τον κ. Καλτσίδη Γεώργιο, ο οποίος βρισκόταν στον επιπλέον πάγκο με την ιδιότητα ως ποδοσφαιρικό team, διότι διαμαρτυρήθηκαν έντονα σε απόφασή μου εγκαταλείποντας την τεχνική περιοχή. Στο 55’ λεπτό του αγώνα έγιναν συστάσεις από τα μεγάφωνα για τη χρήση λέιζερ από φιλάθλους της γηπεδούχου ομάδος. Στο 83’ λεπτό του αγώνα απομάκρυνα από τον πάγκο της φιλοξενούμενης ομάδος τον προπονητή Jimenez Manuel διότι στην απόφασή μου εξήλθε της τεχνικής περιοχής διαμαρτυρόμενος έντονα. Στο 89’ λεπτό του αγώνα μετά από επίτευξη τέρματος της γηπεδούχου ομάδος, αρχικά ύψωσα το χέρι μου υποδεικνύοντας παράβαση οφσάιντ και μετά από διαβουλεύσεις με τον β’ βοηθό αν το γκολ είναι έγκυρο ή μη (οφσάιντ ή όχι) αποφάσισα την κατακύρωσή του. Προτού ανακοινώσω την απόφασή μου εισήλθε στον αγωνιστικό χώρο βίαια ο κ. Σαββίδης Ιβάν με τη συνοδεία ατόμων της προσωπικής του ασφαλείας και ζητούσε από την ομάδα του να αποχωρήσει από τον αγωνιστικό χώρο. Κατόπιν κατευθύνθηκε προς τον εκπρόσωπο της ΑΕΚ κ. Δημητριάδη Βασίλη, τον οποίο απώθησε βίαια. Ταυτόχρονα ο δηλωθείς τεχνικός διευθυντής του ΠΑΟΚ κ. Lubos Michel με πλησίασε απειλητικά και μου είπε: «You are finished today» (Σ.Σ.: «ΕΣΥ ΤΕΛΕΙΩΣΕΣ ΣΗΜΕΡΑ»). Μετά από αυτά τα γεγονότα αποφάσισα να εισέλθουμε στο χώρο των αποδυτηρίων διότι η κατάσταση που επικρατούσε απαγόρευε την ομαλή συνέχιση του αγώνα. Κατά τη διάρκεια της παραμονής μας στα αποδυτήρια ο εκπρόσωπος της ΠΑΕ ΑΕΚ Μηνάς Λυσσάνδρου μου δήλωσε ότι: «ΜΕΤΑ ΤΗ ΒΙΑΙΗ ΕΙΣΟΔΟ ΤΟΥ κ. ΣΑΒΒΙΔΗ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΟΠΛΟΦΟΡΟΥΣΕ ΚΑΙ ΤΑ ΟΣΑ ΕΠΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΝ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΟΔΟΥΣ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΧΩΡΟ (τα οποία αναγράφονται παραπάνω), ΕΜΕΙΣ ΩΣ ΑΕΚ ΑΔΥΝΑΤΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΣΕΛΘΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΧΩΡΟ ΛΟΓΩ ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΝΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΑ ΑΝΩΤΕΡΩ ΓΕΓΟΝΟΤΑ». Κατόπιν όλα τα παραπάνω, αποφάσισα την οριστική διακοπή του αγώνα ενημερώνοντας τους εκπροσώπους των ομάδων ότι τη στιγμή εκείνη το σκορ ήταν 1-0 υπέρ της γηπεδούχου ομάδος.

ΓΚΟΛ 90′ 5.ΒΑΡΕΛΑ

1-0».

Β.1.

Από το σύνολο των αναγραφόμενων στο από 11.03.2018 Φύλλο Αγώνος του ποδοσφαιρικού μεταξύ των ΠΑΕ ΠΑΟΚ – ΠΑΕ ΑΕΚ, ο οποίος διεξήχθη και δεν ολοκληρώθηκε στο γήπεδο Τούμπας Θεσσαλονίκης την 11.03.2018 και ώρα 19:30μ.μ, στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Super League Ελλάδα και συμπληρώθηκαν μετά από 12.03.2018 ηλεκτρονικό μήνυμα (email) προκύπτει, πως έλαβα υπόψιν το σύνολο των γεγονότων πριν αποφασίσω την οριστική διακοπή του αγώνα και ενημερώσω τους εκπροσώπους αμφοτέρων των ομάδων και εκφράσω την τελική μου απόφαση, δεδομένου πως δεν ήταν δυνατή η συνέχιση του ως άνω ποδοσφαιρικού αγώνα.

Β.2.

Η ενημέρωση των νομίμων εκπροσώπων αμφοτέρων των ΠΑΕ, ήτοι της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και της ΠΑΕ ΑΕΚ, έλαβε χώρα ταυτόχρονα, όπως αποτυπώνεται στην τελευταία παράγραφο του από 11.03.2013 Φύλλο Αγώνος του ποδοσφαιρικού αγώνα μεταξύ τω ν ΠΑΕ ΠΑΟΚ – ΠΑΕ ΑΕΚ, όπου αναφέρεται αυτολεξεί:

«Κατόπιν όλα τα παραπάνω, αποφάσισα την οριστική διακοπή του αγώνα ενημερώνοντας τους εκπροσώπους των ομάδων ότι τη στιγμή εκείνη το σκορ ήταν 1-0 υπέρ της γηπεδούχου ομάδος».

Β.3.

Από τον εκπρόσωπο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, κ. Χρυσόστομο Γκαγκάτση, μου ζητήθηκε να καταγράψω στο Φύλλο Αγώνα δήλωση, πως ο ως άνω αγώνας θα πρέπει να κατοχυρωθεί στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Του υπέμνησα, πως παρόμοια καταγραφή δεν είναι δυνατό να γίνει στο Φύλλο Αγώνα, καθώς συνιστά αυτοτελή ένσταση, η οποία, όπως προκύπτει από τον συνδυασμό των διατάξεων των άρθρων 15 και 23 ΚΑΠ/ΕΠΟ, υποβάλλεται μόνο ενώπιον των αρμοδίων οργάνων».

Ηγουμενίτσα 16.03.2018

Γ. Κομίνης

Διεθνής Διαιτητής».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.