ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

GP Αυστρίας: Ταχύτερος ο Χάμιλτον στα ελεύθερα (φωτό)

GP Αυστρίας: Ταχύτερος ο Χάμιλτον στα ελεύθερα (φωτό)

Ομάδες και οδηγούς υποδέχτηκε σήμερα το Red Bull Ring με εξαιρετικό καιρό για οροπέδιο των Άλπεων: Θερμοκρασία αέρα 31 βαθμούς Κελσίου, θερμοκρασία οδοστρώματος 45 βαθμούς Κελσίου.

Η Pirelli έχει στη διάθεση όλων των ομάδων τις τρεις πιο μαλακές γόμες της γκάμας της: Μαλακή, πολύ μαλακή, πάρα πολύ μαλακή. Στην πρώτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών οι περισσότεροι οδηγοί επικέντρωσαν την προσοχή τους στην μαλακή και την πολύ μαλακή γόμα. Ο Λιούις Χάμιλτον συμπλήρωσε 38 γύρους (σ.σ: Το Red Bull Ring είναι από τις μικρότερες πίστες του πρωταθλήματος) και ήταν ταχύτερος όλων. Μάλιστα ο Χάμιλτον έγινε ο πρώτος οδηγός που σπάει το φράγμα του 1:06 στο με την παρούσα διαμόρφωση της πίστας. Μάλιστα πέτυχε την επίδοση αυτή με τη μαλακή γόμα που θεωρητικά είναι η πιο αργή. Στα δυο δέκατα πιο πίσω ήταν ο Μαξ Φερστάπεν και πιο πίσω οι υπόλοιποι οδηγοί των Mercedes, Ferrari, Red Bull. Ο Φερστάπεν είχε και τις περιπέτειές του βγήκε στη στροφή 7 και ακούμπησε τη μπαριέρα ενώ προς το τέλος έκανε και τετακέ στη στροφή 3. Εντύπωση προκάλεσε η παρουσία των McLaren – Honda στην 10αδα. Η Βρετανική ομάδα χρησιμοποιεί για πρώτη φορά σ’ αυτό τον αγώνα μια αναβαθμισμένη έκδοση της υβριδικής μηχανής της Honda στην οποία οι Ιάπωνες ποντάρουν πολλά.
Δοκιμαστικές εκκινήσεις σήμερα από τους οδηγούς στο FP1.

Ο Χάμιλτον διατήρησε το προβάδισμα και στην 2η περίοδο ελεύθερων δοκιμών. Μάλιστα βελτίωσε το ρεκόρ πίστας κατά μισό δευτερόλεπτο ακόμη χρησιμοποιώντας την μωβ πάρα πολύ μαλακή γόμα. Παραταύτα ο Βρετανός χρειάστηκε αλλαγή μπουζί στο θερμικό κινητήρα της Mercedes και μετά διαμαρτύρονταν για έλλειψη δύναμης. Είναι εντυπωσιακό ότι μέχρι την 5η θέση του Ρικιάρντο άλλοι τέσσερις οδηγοί ακολουθούσαν κατά πόδας σε ρυθμό το Βρετανό. Ειδικά ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Σεμπάστιαν Φέτελ ήταν μόνο 147 χιλιοστά του δευτερολέπτου πιο αργός από το Βρετανό αντίπαλό του. Η πίστα διέθετε σαφώς περισσότερο κράτημα απ’ ότι την πρώτη περίοδο γι’ αυτό και οι χρόνοι κατέβηκαν τόσο. Ο Αλόνσο έφερε και πάλι τη McLaren στην 10αδα ενώ αξιοσημείωτο είναι και το πόσο κοντά βρίσκονταν μεταξύ τους τα μονοθέσια πίσω από το Ράικονεν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.