ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Οι οδηγοί της F1 δοκιμάζουν τα αγωνιστικά ελαστικά του 2018

Οι οδηγοί της F1 δοκιμάζουν τα αγωνιστικά ελαστικά του 2018

Σήμερα και αύριο (28 και 29 Νοεμβρίου) οι πιλότοι της F1 δοκιμάζουν στην πίστα του Αμπου Ντάμπι τα ελαστικά του 2018. Η Pirelli και όλο το επιτελείο βρίσκεται επι ποδός αφού οι γόμες που θα χρησιμοποιηθούν θα είναι το κάτι άλλο. Στο μεταξύ στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς που έγινε στο Αμπού Ντάμπι ο Valtteri Bottas της Mercedes κέρδισε τον αγώνα με στρατηγική μιας αλλαγής από πάρα πολύ μαλακή, σε πολύ μαλακή γόμα.

Η συντριπτική πλειονότητα των οδηγών ακολούθησαν την ίδια στρατηγική. Η φθορά και η πτώση στην απόδοση λόγω θερμικής καταπόνησης ήταν μικρές στην λεία επιφάνεια ασφάλτου της Yas Marina, ειδικά ενόσω η θερμοκρασία έπεφτε καθώς νύχτωνε. Μόνο τρεις οδηγοί εκίνησαν με την πολύ μαλακή γόμα. Ο οδηγός της Williams, Lance Stroll ήταν ο μόνος που έκανε τρία πιτ στοπ συνολικά.

Ο Mario Isola, επικεφαλής αγώνων αυτοκινήτου δήλωσε:

Δεν υπήρξαν εκπλήξεις κατά τη διάρκεια του τελευταίου αγώνα της χρονιάς. Ο Bottas άξιζε τη νίκη. Εκκίνησε από την pole και ακολούθησε στρατηγική μιας αλλαγής. Ερχόμενοι σ’ αυτό τον αγώνα πιστεύαμε ότι θα υπάρχει ευρύ παράθυρο για την αλλαγή ελαστικών και αυτό επαληθεύτηκε. Είδαμε μερικές ομάδες να προσπαθούν να κερδίσουν θέσεις στην πίστα προλαβαίνοντας στην αλλαγή τους αντιπάλους τους. Κανείς όμως δεν τα κατάφερε μ’ αυτή την τακτική.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η προσοχή μας τώρα επικεντρώνεται στο 2018, οι οδηγοί παραμένουν στη Yas Marina για να δοκιμάσουν για πρώτη φορά τη νέα γκάμα ελαστικών που παρουσιάσαμε την Πέμπτη. Ειδικά οι πιο μαλακές γόμες ταιριάζουν στη συγκεκριμένη πίστα και θα έχει πολύ ενδιαφέρον να δούμε πως θα συμπεριφερθεί εδώ η εξαιρετικά μαλακή γόμα ‘hypersoft’. Όσα θα μάθουμε στις δοκιμές αυτές θα επηρεάσουν τις επιλογές ελαστικών που θα κάνουμε για τη νέα χρονιά. ”

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.