ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ακόμα δεν ήρθε η νέα πρέσβειρα της Κίνας και πάει «COSCO» – Επιφυλακτική η Ε.Ε.

Ακόμα δεν ήρθε η νέα πρέσβειρα της Κίνας και πάει «COSCO» – Επιφυλακτική η Ε.Ε.

Η νέα πρέσβειρα της Κίνας στην Ελλάδα, Zhang Qiyue πριν καλά καλά κλείσει μία εβδομάδα στη χώρα κανόνισε συνάντηση με την εν Ελλάδι ηγεσία της Cosco και τα ανώτατα στελέχη του ΟΛΠ, για να ενημερωθεί για την πορεία των κινεζικών επενδύσεων στην Ελλάδα.

Η Zhang Qiyue είναι διακεκριμένη αξιωματούχος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών και η τοποθέτησή της στην Αθήνα εκλαμβάνεται από διπλωματικούς κύκλους ως ένδειξη ενίσχυσης της διπλωματικής αποστολής της χώρας στην Ελλάδα.

Η ατζέντα της συνάντησης με την Cosco, που έχει προγραμματιστεί να γίνει αυτή τη Δευτέρα το μεσημέρι στο κτίριο διοίκησης του ΟΛΠ στην Ακτή Μιαούλη, περιλαμβάνει κρίσιμα θέματα για την προώθηση των κινεζικών επενδύσεων στην Ελλάδα μεταξύ των οποίων η σε εκκρεμότητα έγκριση του master plan της ΟΛΠ Α.Ε. για την ανάπτυξη του λιμανιού και η απορριφθείσα αίτησή του να αποκτήσει άδεια εγκατάστασης ναυπηγείου στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος.

Οι επιφυλάξεις της Ε.Ε.

Η τοποθέτηση της Zhang Qiyue στην Ελλάδα όμως, η οποία ήρθε στην Αθήνα μόλις την περασμένη Τετάρτη συμπίπτει με μια περίοδο κατά την οποία η Ευρωπαϊκή Ενωση αντιμετωπίζει με ανοιχτή επιφυλακτικότητα τη ραγδαία κινεζική διείσδυση σε τομείς όπως η ενέργεια και οι μεταφορές.

Ποια είναι η Zhang Qiyue

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Zhang Qiyue ξεκίνησε τη διπλωματική της καριέρα το 1982 και θεωρείται κορυφαία εκπρόσωπος της κινεζικής πολυμερούς και διμερούς διπλωματίας. Εχει διατελέσει πρέσβειρα της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στο Βέλγιο και στην Ινδονησία, ενώ στις προηγούμενες τοποθετήσεις της περιλαμβάνονται και η Γραμματεία της έδρας των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη και η Μόνιμη Αποστολή της Κίνας στα Ηνωμένα Εθνη. Από το 1998 έως το 2004 εργάστηκε ως εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας, ενώ ήταν επίσης αναπληρώτρια γενική διευθύντρια του Τμήματος Πληροφόρησης της Κίνας και γενική διευθύντρια του Τμήματος Διπλωματικών Αποστολών στο Εξωτερικό από το 2012 έως το 2014. Εχει αποφοιτήσει από το Πανεπιστήμιο Ξένων Σπουδών του Πεκίνου και είναι παντρεμένη με επίσης υψηλόβαθμο Κινέζο κρατικό αξιωματούχο, με τον οποίο έχουν έναν γιο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.