ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Αναβαθμίζεται το λιμάνι της Ρόδου από τη νέα τουριστική σεζόν

Αναβαθμίζεται το λιμάνι της Ρόδου από τη νέα τουριστική σεζόν

Αισθητά αναβαθμισμένη αναμένεται να είναι η λειτουργία των λιμανιών της Ρόδου τη νέα τουριστική περίοδο αφού στόχος του δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νότιας Δωδεκανήσου (Λ.Τ.) είναι να λειτουργούν με το πλέον σύγχρονο σύστημα ασφαλείας το οποίο, ως γνωστόν, έχει ενταχθεί σε πρόγραμμα και έχει προϋπολογισμό 3,6 εκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Λ.Τ. κ. Μιχάλη Χριστοδούλου, αυτή την περίοδο ετοιμάζουν τη διακήρυξη και τα τεύχη δημοπράτησης για το μεγάλο αυτό έργο. Μόλις ολοκληρωθούν, θα σταλούν στην Περιφέρεια για έγκριση και στη συνέχεια η διακήρυξη θα βγει «στον αέρα».

Σημειώνεται ότι πρόκειται για έναν διεθνή διαγωνισμό ο οποίος θα διεξαχθεί ηλεκτρονικά και σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που θέτουν είναι μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου να έχουν ολοκληρωθεί οι παραπάνω διαδικασίες και ο διαγωνισμός να βγει «στον αέρα» αρχές Φεβρουαρίου του 2018.

Στόχος, δηλαδή, του Λ.Τ. σύμφωνα με τον Πρόεδρό του είναι το νέο σύστημα να έχει εγκατασταθεί και να λειτουργεί στα λιμάνια της Ρόδου με τις αρχές της νέας σεζόν. Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για ένα σύστημα το οποίο θα αναβαθμίσει τη λειτουργία των λιμανιών και συγκεκριμένα του τουριστικού, της Ακαντιάς και της Κολώνας.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, η λειτουργία των λιμανιών αναμένεται να αλλάξει, και να αναβαθμιστεί βέβαια, ριζικά: Μεταξύ άλλων, προβλέπεται να τοποθετηθούν κινητές κάμερες, όπως και οικίσκοι αλλά και ανιχνευτές μετάλλων. Το αναβαθμισμένο αυτό σχέδιο ασφαλείας θα λειτουργήσει, δηλαδή, βάσει εκείνων που υπάρχουν σε πανευρωπαϊκό επίπεδο και μάλιστα θα είναι πρωτοπόρο για τη χώρα αφού μέχρι στιγμής στο πρόγραμμα έχει ενταχθεί μόνο το λιμάνι της Σύρου αλλά για ένα εκατομμύριο ευρώ.

Όπως είναι φυσικό, η αναβάθμιση αυτή των λιμανιών θα συμπαρασύρει γενικά τη λειτουργία τους και είναι φυσικό να υπάρξουν αλλαγές. Παράλληλα, λοιπόν, στα σκαριά βρίσκεται η χωροταξική μελέτη από το Λ.Τ. η οποία προβλέπει την αλλαγή της ροής των τροχοφόρων και η οποία αναμένεται να τεθεί σε ισχύ όταν θα εγκατασταθεί το νέο σύστημα ασφαλείας.

Εν τω μεταξύ, την ερχόμενη Τρίτη, ο κ. Χριστοδούλου έχει προγραμματισμένη συνάντηση με τον Δήμαρχο κ. Φώτη Χατζηδιάκο, κατά την οποία, μαζί με υπηρεσιακούς παράγοντες των Τεχνικών Υπηρεσιών του Λ.Τ. και τον μελετητή, θα του παρουσιάσει τη μελέτη για την ανάπλαση όλης της δεξιάς πλευράς από την είσοδο του λιμανιού της Ακαντιάς στην οδό Αυστραλίας, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, εκτός από τα υπόλοιπα έργα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αυτή προβλέπει τη δημιουργία πάρκινγκ για τα ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα αλλά και τη διαμόρφωση και τον καλλωπισμό της με πράσινο κτλ. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 300 χιλιάδες ευρώ και είναι εγγεγραμμένο στο Τεχνικό Πρόγραμμα του Λ.Τ. Εάν ο Δήμαρχος δώσει το «πράσινο φως», τότε το Λ.Τ. θα προχωρήσει στη δημοπράτηση του έργου.
Την ερχόμενη Παρασκευή, τέλος, έχει προγραμματιστεί η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Λ.Τ. με διάφορα τρέχοντα θέματα στην ημερήσια διάταξη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.