ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Αβραμόπουλος: Δεν υπάρχει λόγος να αλλάξει η πολιτική για τις εγκαταστάσεις των προσφύγων

Αβραμόπουλος: Δεν υπάρχει λόγος να αλλάξει η πολιτική για τις εγκαταστάσεις των προσφύγων

Ο αρμόδιος Επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος δήλωσε ότι δεν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν έχει σκοπό να αλλάξει την πολιτική της σχετικά με τους πρόσφυγες και την μεταφορά τους στην Ιταλία και την Ελλάδα. Η επιτροπή «…δεν θεωρεί σκόπιμο, στην παρούσα φάση, να παρουσιάσει νέα πρόταση μετεγκατάστασης»

Ο κ. Αβραμόπουλος απάντησε σε κοινή ερώτηση 64 ευρωβουλευτών από 6 πολιτικές ομάδες, μεταξύ αυτών και του αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη.

«Πρώτη προτεραιότητα είναι να μετεγκατασταθούν, το συντομότερο δυνατό, όλοι οι επιλέξιμοι υποψήφιοι που βρίσκονταν στην Ιταλία και την Ελλάδα την 26η Σεπτεμβρίου 2017», σημειώνει ο κ. Αβραμόπουλος και προσθέτει:

«Η Επιτροπή δεν μπορεί να συνεχίσει να βασίζεται σε ad hoc μέτρα. Η μεταρρύθμιση του συστήματος του Δουβλίνου αποτελεί τη μοναδική λύση διαρθρωτικού χαρακτήρα. Επείγει η επίτευξη προόδου στην κατεύθυνση πολιτικής συμφωνίας στο θέμα αυτό. Ωστόσο, η Επιτροπή, αναγνωρίζοντας ότι η μεταναστευτική πίεση στην Ιταλία και την Ελλάδα παραμένει υψηλή, έχει εκφράσει την προθυμία της να συνεχίσει να στηρίζει τα κράτη-μέλη που συνεχίζουν τη μετεγκατάσταση από την Ελλάδα και την Ιταλία πέραν των ισχυόντων προγραμμάτων».

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε ο κ. Αβραμόπουλος, η Ουγγαρία και η Πολωνία δεν έχουν κάνει ούτε μία μετεγκατάσταση προσφύγων από την έναρξη του προγράμματος, ενώ η Τσεχία δεν έχει κάνει καμιά μετεγκατάσταση για περισσότερο από ένα χρόνο, από την Ιταλία ή την Ελλάδα.

Εναντίον και των τριών αυτών χωρών η Κομισιόν έχει ξεκινήσει διαδικασία για παραβατική συμπεριφορά.

Οι 64 ευρωβουλευτές ζητούσαν να πληροφορηθούν αν προτίθεται η Επιτροπή να αναθεωρήσει το σύστημα του Δουβλίνου σχετικά με τις επιστροφές στην Ιταλία και στην Ελλάδα, δίνοντας προτεραιότητα στο χαρακτήρα αλληλεγγύης των μετεγκαταστάσεων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγή: Αβραμόπουλος: Η Κομισιόν δεν θα παρουσιάσει νέα πρόταση μετεγκατάστασης προσφύγων | iefimerida.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.