ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

N. Κοτζιάς σε ΝΔ: «Η εξωτερική πολιτική οφείλει να ασκείται με υπευθυνότητα»

N. Κοτζιάς σε ΝΔ: «Η εξωτερική πολιτική οφείλει να ασκείται με υπευθυνότητα»

Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, κάλεσε τη Νέα Δημοκρατία να επιδείξει υπευθυνότητα στα σοβαρά θέματα της εξωτερικής πολιτικής, τονίζοντας πως τόσο σοβαρά ζητήματα δεν μπορούν να αντιμετωπίζονται ως συζητήσεις σε καφενείο. Την απάντηση αυτή έδωσε σε ερώτηση που του είχε καταθέσει πρόσφατα ο βουλευτής του κόμματος, Βασίλης Κικίλιας, με αφορμή τις ελληνοαλβανικές συνομιλίες για τη διευθέτηση σειράς προβλημάτων που χρονίζουν επί δεκαετίες.

Μάλιστα, επισημαίνοντας όρο που χρησιμοποιεί στην ερώτησή του ο Β. Κικίλιας, ο υπουργός Εξωτερικών, αφού παρατηρεί ότι τέτοιος όρος «δεν απαντάται πουθενά στη βιβλιογραφία σχετικά με το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας και τις διεθνείς σχέσεις», ζητάει από τον βουλευτή της ΝΔ να επαναδιατυπώσει την ερώτησή του «καθ’ ότι πρόκειται για κοινοβουλευτικό έλεγχο και όχι για συζήτηση καφενείου».

Του ζήτησε, ειδικότερα, να επαναδιατυπώσει το ερώτημά του «χρησιμοποιώντας τους δόκιμους -εν προκειμένω- επιστημονικούς όρους». Ο ίδιος, μάλιστα, υπογράμμισε στον βουλευτή της ΝΔ: «Δεν καταλαβαίνω τι εννοείτε με τον όρο “επιρροή των Διαποντίων Νησιών”».

Ο Β. Κικίλιας είχε θέσει, μεταξύ άλλων, το ερώτημα αν, από τις ελληνοαλβανικές διαπραγματεύσεις, «θα διασφαλιστεί η επιρροή των Διαπόντιων Νησιών με το νέο υπολογισμό των χωρικών υδάτων».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τέλος, ο υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι «η ελληνική εξωτερική πολιτική θα πρέπει να ασκείται με νηφαλιότητα, υπευθυνότητα, σοβαρότητα και αποτελεσματικότητα και όχι χάριν φθηνού επικοινωνιακού εντυπωσιασμού».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.