ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Μήνυμα Α. Τσίπρα σε Σκόπια: «Διανύσαμε μεγάλη απόσταση – Όχι άτσαλα βήματα στο τέλος»

Μήνυμα Α. Τσίπρα σε Σκόπια: «Διανύσαμε μεγάλη απόσταση – Όχι άτσαλα βήματα στο τέλος»

Μήνυμα με αποδέκτη στα Σκόπια, όπου συνεδριάζουν οι πολιτικοί αρχηγοί για τις διαπραγματεύσεις σχετικά με τη διμερή διαφορά με την Ελλάδα, έστειλε ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία πραγματοποιεί ομιλία αυτή την ώρα.

«Γνωρίζω ότι με ακούν όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό και τούτη την ώρα συνεδριάζουν οι γείτονες. Θέλω να απευθυνθώ με ειλικρινή αισθήματα φίλιας», είπε ο πρωθυπουργός, ζητώντας προσεκτικά και όχι “άτσαλα” βήματα από τους γείτονες κατά τα τελευταία μέτρα της διαδρομής.

«Ας μη χάσουμε αυτή την ιστορική ευκαιρία. Ας μην κάνουμε άτσαλα βήματα στα τελευταία μέτρα προς τον τερματισμό. Διανύσαμε μεγάλη απόσταση, ας διανύσουμε με σύνεση και προσοχή και τα τελευταία κρίσιμα μέτρα.

Η Ελλάδα θα είναι πάντοτε αρωγός και θερμός υποστηρικτής και στην ανάπτυξη και στην ευημερία και θα υποστηρίξει να πραγματοποιήσουν το μεγάλο βήμα για ευρωπαϊκή προοπτική και όποιο άλλο σημαντικό οργανισμό θελήσουν να μπουν», τόνισε ο κ. Τσίπρας.

«Η μεγάλη απόσταση που διανύσαμε αποτελεί τη μεγάλη παρακαταθήκη μας. Στα Βαλκάνια δε μπορούμε παρά να συνυπάρχουμε σε πλαίσιο συνεργασίας, αλληλοκατανόησης και αλληλοσεβασμού που προϋποθέτει μέτωπο με λογής εθνικισμούς που μας έχουν δηλητηριάσει το παρελθόν μας.

Θα συνεχίσουμε την προσπάθεια έχοντας την ελπίδα ότι μπορούμε να καταλήξουμε σε μια βιώσιμη συμφωνία», σημείωσε ακόμη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.