ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Κυκλοφορεί η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ σε όλη την Ελλάδα με συλλεκτικό τεύχος Π&Ι για τον Μακεδονικό Αγώνα – Μην την χάσετε

Κυκλοφορεί η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ σε όλη την Ελλάδα με συλλεκτικό τεύχος Π&Ι για τον Μακεδονικό Αγώνα – Μην την χάσετε

Μαζί με δύο τεύχη του περιοδικού «Πόλεμος και Ιστορία» και ένα βιβλίο δώρο κυκλοφορεί η νέα ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ σε όλη την Ελλάδα.

Το ένα τεύχος του Π&Ι είναι αφιερωμένο στον Μακεδονικό Αγώνα όπου μπορείτε να διαβάσετε μια εκτενή ιστορική έρευνα για την αγώνα που προετοίμασε την απελευθέρωση της περιοχής, ενώ στο βιβλίο που επίσης μπορείτε να πάρετε δωρεάν με τη ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ μπορείτε να διαβάστε ένα εκτενές αφιέρωμα στις βρετανικές μυστικές υπηρεσίες και στη δράση τους στην Ελλάδα.

Στην ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ μπορείτε να διαβάσετε, ακόμα, ένα μεγάλο αφιέρωμα στην «υποβρύχια αναμέτρηση» Ελλάδος και Τουρκίας σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο τα επόμενα χρόνια, που θα κρίνουν εν πολλοίς ποιο από τα δύο κράτη θα αποκτήσει ναυτική κυριαρχία στις περιοχές αυτές και συνακόλουθα ποιο θα μπορέσει να ελέγξει τους υποθαλάσσιους οικονομικούς πόρους των περιοχών αυτών.

Συγκεκριμένα διαβάστε στη νέα ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ:

Type 214 Vs U-214 TN – Ελληνικά υποβρύχια έναντι Τουρκικών: Ποιος θα επικρατήσει στο Αιγαίο

Η σταδιακή υλοποίηση του τουρκικού προγράμματος των υποβρυχίων Type 214TN (U-214TN κατά την τουρκική κωδικοποίηση αλλάζει για ακόμη μια φορά τα δεδομένα στο ισοζύγιο ναυτικής ισχύος στο Αιγαίο, το μόνο τομέα του ισοζυγίου ισχύος όπου η Ελλάδα υπερέχει καθαρά από το 2015 έναντι της Τουρκίας

Επίσης στη νέα ΣΡΑΤΗΓΙΚΗ που κυκλοφορεί αύριο με τον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ μπορείτε να διαβάσετε:

193 Μοίρα ΠΕΠ-ATACMS: Η πυραυλική καταιγίδα που απειλεί την Τουρκία

Τα συστήματα Πολλαπλών Εκτοξευτών Πυραύλων MLRS αναπτύχθηκαν για τις ανάγκες του αμερικανικού Στρατού για την παροχή πυρών πυροβολικού υψηλής συγκέντρωσης, ταχύτητας και ακρίβειας. Ο ΕΣ παρέλαβε συνολικά 36 εκτοξευτές Μ 270 MLRS οι οποίοι εξοπλίζουν δύο Μοίρες Πυροβολικού: Την 193 και την 194 Μ/ΠΕΠ.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ MID-LIFE UPDATE ΦΡΕΓΑΤΩΝ MEKO-200HN: Τα προτεινόμενα «πακέτα» αναβάθμισης

Τον περασμένο Απρίλιο ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος ανακοίνωσε επίσημα την έναρξη υλοποίησης του προγράμματος αναβάθμισης των φρεγατών ΜΕΚΟ-200ΗΝ. Το 2018 το πρώτο σκάφος της κλάσης, η φρεγάτα F-452 ΥΔΡΑ συμπληρώνει 26 έτη επιχειρησιακής ζωής, καθώς μπήκε σε υπηρεσία στο Πολεμικό Ναυτικό το 1992.

Σε τυπικούς όρους ΔΕΣΕΣ 2005-2020 περιελάμβανε κονδύλι 200 εκατ. ευρώ για την αναβάθμιση της κλάσης MEKO-200HN. Το ποσό αυτό με τις διάφορες επικαιροποιήσεις ανέβηκε στα 400 εκτ. ευρώ για να μειωθεί σήμερα στα… 100 εκατ. ευρώ!

Συνδυασμένη επιχείρηση COMAO/SEAD: Επιδρομή και καταστροφή της Balikesir 9AJϋ…

Πώς μπορεί να διαμορφωθεί ένα «πακέτο» κρούσης της ΠΑ για την προσβολή μιας κύριας αεροπορικής βάσης της τουρκικής Αεροπορίας; Στο κείμενο που ακολουθεί θα περιγραφεί μια τέτοια υποθετική επιχείρησης κατά της αεροπορικής βάσης του Μπαλικεσίρ από πλήρες πακέτο αεροσκαφών COMAO (COMbined Air Operations).

ΝΑΠΕΕ: Οι νέες υποψηφιότητες σε αεροσκάφη και οι εξελίξεις στο πρόγραμμα της ΠΑ

Η αεροπορική εκπαίδευση συνιστά το πρωταρχικό συστατικό κάθε αεροπορικής δύναμης. Χωρίς επαρκή εκπαίδευση τα δυσμενή αποτελέσματα στην διαμόρφωση μιας ισχυρής αεροπορικής δύναμης γίνονται αμέσως ορατά.

Πολλές φορές με κόστος σε ανθρώπινες ζωές. Επομένως ο εξοπλισμός με αεροσκάφη τα οποία μπορούν να φέρουν το έργο αυτό εις πέρας είναι εκ των πραγμάτων μια πολύ κρίσιμη αποστολή.

Τροχοφόρα ΤΟΜΑ: Οι ανάγκες του ΕΣ και τα υποψήφια οχήματα

H δράση των τροχοφόρων τεθωρακισμένων οχημάτων μάχης (ΤΟΜΑ) ή μεταφοράς προσωπικού (ΤΟΜΠ) τόσο στην σύγκρουση στην Ουκρανία όσο και στη Συρία αποδεικνύει ότι τα τροχοφόρα τεθωρακισμένα αποτελούν ακόμα και σε συγκρούσεις υψηλής έντασης κρίσιμους παράγοντες επικράτησης στα χέρια των εμπολέμων.

Su-35S: Η ρωσική πρόταση στην Ελλάδα για την απόκτηση 40 μαχητικών και πώς «ναυάγησε»

Η πρόταση της Ρωσίας για προμήθεια των αεροσκαφών 4++ γενιάς Su-35S από την Ελλάδα η οποία είχε γίνει στο πλαίσιο της ελληνο-ρωσικής αμυντικής συμφωνίας ήταν μια μοναδική ευκαιρία για να εξοπλιστεί η ΠΑ με το πιο προηγμένο ρωσικό μαχητικό. Τελικά όμως δεν υλοποιήθηκε . Ποιο όμως ήταν το παρασκήνιο που κρύβεται πίσω από αυτή την πρόταση;

Η αναδιαμόρφωση των συνόρων της Μ.Ανατολής: Από την πτώση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας μέχρι την εμφάνιση του ISIS

Στις αρχές του 20ου αιώνα το διεθνές σύστημα ήταν πολυπολικό, με τις Μεγάλες Δυνάμεις (Βρετανική Αυτοκρατορία, Γ’ Γαλλική Δημοκρατία, 2ο Γερμανικό Ράιχ, Αυστροουγγρική Αυτοκρατορία, Τσαρική Ρωσία, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, Βασίλειο της Ιταλίας, Ιαπωνική Αυτοκρατορία) να επιδίδονται σε ένα φρενήρη ανταγωνισμό αύξησης της πολιτικο-οικονομικής επιρροής τους στον υπόλοιπο κόσμο, υποτάσσοντας υπανάπτυκτες περιοχές του πλανήτη, με σκοπό την μετατροπή τους σε αποικίες, ώστε να αντλούν τους απαραίτητους πόρους για να τροφοδοτούν τις οικονομίες τους.

Ελληνικό Βασιλικό Ναυτικό: Η δράση του στο Β’ ΠΠ

Το Βασιλικό Ναυτικό στον Β’ ΠΠ έπαιξε ιδιαίτερα κρίσιμο και αποτελεσματικό ρόλο για την άμυνα της πατρίδας απέναντι στην ιταλική, αρχικά και στη γερμανική στη συνέχεια εισβολή. Οι αρχικές όμως επιτυχίες απέναντι στον Ιταλό εισβολέα, χάρη στην αυτοθυσία των πληρωμάτων των πλοίων δεν ήταν αρκετές.

Η διαφυγή του Στόλου πρώτα στην Κρήτη και στη συνέχεια στην Αίγυπτο κάτω από το βάρος της γερμανικής εισβολής ήταν επιβεβλημένη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.