ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Το Ποτάμι για το επιτόκιο και την έξοδο στις αγορές

Το Ποτάμι για το επιτόκιο και την έξοδο στις αγορές

Να συγκριθεί το επιτόκιο που θα επιτύχει η Ελλάδα με την έξοδό της στις αγορές με εκείνο που δανείζονται άλλες ευρωπαϊκές χώρες και όχι με το 2014 καλεί την κυβέρνηση Το Ποτάμι.

Η ανακοίνωση καταλήγει με την επισήμανση ότι «για να δανείζεται η χώρα με βιώσιμα επιτόκια, χρειάζεται να είναι ανταγωνιστική και με υγιή δημόσια οικονομικά. Χρειάζεται μακρυπρόθεσμος σχεδιασμός, εκσυγχρονισμός του κράτους και χτίσιμο εμπιστοσύνης. Πράγματα ασύμβατα με τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ».

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωση του Ποταμιού έχει ως εξής:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η κυβέρνηση αποφάσισε ότι ήρθε η ώρα να βγούμε στις αγορές που ξόρκιζε κάποτε, αλλά χωρίς νταούλια και ζουρνάδες. Πέντε μεγάλες διεθνείς τράπεζες, από αυτές που οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ αποκαλούσαν “κοράκια”, έχουν αναλάβει την έκδοση πενταετούς ομολόγου. Καλωσορίζουμε την προσγείωση του κ.Τσίπρα στην πραγματικότητα ύστερα από 2,5 χρόνια ψέματα, “αυταπάτες” και λάθη. Είναι βέβαιο ότι ο προπαγανδιστικός μηχανισμός της κυβέρνησης θα σπεύσει να πανηγυρίσει και να συγκρίνει την σημερινή πραγματικότητα με το 2014. Οι συνθήκες σήμερα όμως είναι εντελώς διαφορετικές. Εκείνο που μετράει είναι η σύγκριση του επιτοκίου που θα πετύχουμε με αυτά που δανείζονται άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Έχουμε ακόμα πολύ δρόμο να διανύσουμε μέχρι να μας εμπιστευτούν πλήρως οι αγορές. Για να δανείζεται η χώρα με βιώσιμα επιτόκια, χρειάζεται να είναι ανταγωνιστική και με υγιή δημόσια οικονομικά. Χρειάζεται μακρυπρόθεσμος σχεδιασμός, εκσυγχρονισμός του κράτους και χτίσιμο εμπιστοσύνης. Πράγματα ασύμβατα με τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.