ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Την Δευτέρα στην Βουλή η συζήτηση για την Σαουδική Αραβία παρουσία Αλ. Τσίπρα

Την Δευτέρα στην Βουλή η συζήτηση για την Σαουδική Αραβία παρουσία Αλ. Τσίπρα

Την αναβολή της συζήτησης αύριο στη Βουλή για την πώληση στρατιωτικού υλικού στη Σαουδική Αραβία ζήτησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση.

Ο πρωθυπουργός ουσιαστικά ζητά την αναβολή της συζήτησης με σκοπό να γίνει σε ημέρα όπου θα μπορεί και αυτός να είναι παρών, καθώς αύριο θα απουσιάζει.

Ο κ. Τσίπρας, ο οποίος θα βρίσκεται αύριο στο Παρίσι για δύο βραβεύσεις, ζήτησε από τον πρόεδρο της Βουλής να αναβάλλει τη συζήτηση για την ερχόμενη Δευτέρα, ώστε να απαντήσει ο ίδιος στην «επιχείρηση συκοφαντίας, παραπληροφόρησης και προπαγάνδας», όπως αναφέρει.

Με την επιστολή του μάλιστα ρίχνει το γάντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον οποίο κατηγορεί ότι ενορχηστρώνει τη σχετική κριτική και «ηθικό αυτουργό της συκοφαντίας» και τον προσκαλεί ουσιαστικά σε «μονομαχία».

Η ΝΔ απάντησε στον ελιγμό του πρωθυπουργού, κάνοντας λόγο για «επιδημία πανικού που έχει καταλάβει την κυβέρνηση» και ξεκαθαρίζοντας ότι αρνείται την νέα αναβολή της συζήτησης της επίκαιρης επερώτησης προς τον κ. Καμμένο για την πώληση βλημάτων στην Σαουδική Αραβία.

«Ο πανικός που έχει καταβάλει τον κ. Καμμένο, φαίνεται να μεταδίδεται και στον κ. Τσίπρα που παραδόξως παραμένει σιωπηλός επί 17 ημέρες για το σκάνδαλο στο οποίο εμπλέκεται ο συναρχηγός του» σημειώνει η ΝΔ και υπογραμμίζει ότι «αν επιθυμεί ο κ. Τσίπρας να υπερασπιστεί τον συναρχηγό του ας προγραμματίσει εκείνος μια νέα συζήτηση στην Βουλή όποτε το επιθυμεί. Άλλωστε στο θέμα δεν θα εξαντληθεί αύριο…».

Νωρίτερα ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος είχε επιτεθεί στην αξιωματική αντιπολίτευση αναφέροντας: «Η Ν.Δ. και τα μέσα που τη στηρίζουν και καθορίζουν εδώ και καιρό την αντιπολιτευτική τακτική της έχουν εξαπολύσει από το πρωί μια γραφική προπαγάνδα δημιουργίας εντυπώσεων. Διατείνονται ότι δήθεν ο Πρωθυπουργός δεν θα βρίσκεται αύριο στη Γαλλία για να παραλάβει δύο τιμητικά για τη χώρα βραβεία, αλλά προκειμένου να αποφύγει την προσδιορισμένη συζήτηση στη Βουλή της επίκαιρης επερώτησης στον υπουργό Εθνικής Άμυνας.

Αν και η προσπάθεια αυτή είναι μάλλον ανάξια σχολιασμού, ο Πρωθυπουργός δεν είναι πλέον διατεθειμένος να ανέχεται τις συκοφαντίες και τις γραφικότητες…

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Επειδή ο Πρωθυπουργός θα παραλάβει βραβείο από το περιοδικό Politique Internationale για το πολιτικό του σθένος, μένει να δούμε αν και ο κος Μητσοτάκης διαθέτει έστω ελάχιστο».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.