ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

«Καίγεται» ο Κάλαμος Αττικής – Τραυματισμός του στρατηγού Γιόβα της Πυροσβεστικής(φωτό,βίντεο) (upd)

«Καίγεται» ο Κάλαμος Αττικής – Τραυματισμός του στρατηγού Γιόβα της Πυροσβεστικής(φωτό,βίντεο) (upd)

Η μεγάλη φωτιά στον Κάλαμο Αττικής προς τους Αγίους Αποστόλους έχει κινητοποιήσει όλους τους κατοίκους και τις Αρχές.

Ο άνεμος αλλάζει συνεχώς την κατεύθυνση της φωτιάς, με αποτέλεσμα λίγο πριν τις 6 το απόγευμα να φτάσει στα όρια του οικισμού και να μπει στις αυλές των σπιτιών. Παράλληλα ένα μεγάλο μέτωπο της φωτιάς κατευθύνεται προς την περιοχή του Καπανδριτίου.

Στο σημείο βρέθηκαν 36 πυροσβέστες με 18 οχήματα, ένα πεζοπόρο τμήμα με 12 άτομα και τρία ελικόπτερα, καθώς και οχήματα των ΟΤΑ και ιδιωτών που εθελοντικά συμμετέχουν στην προσπάθεια κατάσβεσης.

Κάτοικοι της περιοχής που εγκατέλειψαν τα σπίτια τους έλεγαν ότι τα εναέρια μέσα δεν επαρκούν και ότι είναι επιτακτική η ανάγκη ενίσχυσης τους από αεροπλάνα.

Λόγω και των διακοπών ρεύματος, ορισμένοι πυροσβεστικοί κρουνοί δεν λειτουργούσαν. Η Πυροσβεστική επιβεβαίωσε πως κατά την επιχείρηση κατάσβεσης της φωτιάς τραυματίστηκε ο διοικητής Περιφερειακής Πυροσβεστικής Αττικής, στρατηγός Κωνσταντίνος Γιόβας, ο οποίος μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο.

Ο Δημοτικός Σύμβουλος Ωρωπού Παναγιώτης Πέππας σε δηλώσεις του τόνισε ότι υπήρξε κακός συντονισμός, ότι έχουν καεί ήδη σπίτια και ότι έγιναν ακόμα και επιχειρήσεις απεγκλωβισμού κατοίκων.

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική υπηρεσία για προληπτικούς λόγους εκκενώθηκαν δύο κατασκηνώσεις που βρίσκονται κοντά στην περιοχή της πυρκαγιάς. Πρόκειται για τις κατασκηνώσεις «Kinderland» και «Αναγέννηση».

Τα παιδιά μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο ξενοδοχείο Kalamos Beach στην παραλία.

Νωρίτερα, εκδηλώθηκαν άλλες τρεις πυρκαγιές στην περιοχή της Αττικής, οι οποίες αντιμετωπίστηκαν άμεσα από τις δυνάμεις πυρόσβεσης. Είναι στην περιοχή Στρογγύλη στα Καλύβια Θορικού, στο Μαρκόπουλο και στο Θυμάρι Λαυρεωτικής.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.