ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ταϊλάνδη: Δείτε τις πρώτες εικόνες από την επιχείρηση διάσωσης – Διενεργείται υπό βροχή – Σε ομάδες των 4 η έξοδος

Ταϊλάνδη: Δείτε τις πρώτες εικόνες από την επιχείρηση διάσωσης – Διενεργείται υπό βροχή – Σε ομάδες των 4 η έξοδος

Η επιχείρησης διάσωσης των 12 παιδιών και του προπονητή τους ξεκίνησε και οι πρώτες εικόνες από σπήλαιο της Ταϊλάνδης να δείχνουν την προετοιμασία των δυτών πριν ξεκινήσουν την τιτάνια προσπάθειά τους.

Το γεγονός ότι εδώ και λίγες ώρες έχει αρχίσει δυνατή βροχή στο σημείο, δημιουργεί πρόσθετη αγωνία, ωστόσο όλοι προσπαθούν να είναι αισιόδοξοι και να δείξουν εμπιστοσύνη στους δύτες που έχουν μπει στα σπήλαια, που είναι άλλωστε οι καλύτεροι που υπάρχουν στον κόσμο.

Αυτή την ώρα εκτιμάται ότι έχει ξεκινήσει να επιστρέφει το πρώτο γκρουπ παιδιών και σύμφωνα με όσα μεταδίδει ο Guardian, τα παιδιά έχουν αρχίσει να κολυμπούν μαζί με τους διασώστες προς την έξοδο.

Ενώ αρχικά είχε ανακοινωθεί ότι τα παιδιά θα έβγαιναν έξω ένα-ένα τελικά έγινε γνωστό ότι η διάσωση θα γίνει κατά ομάδες, όπως μεταδίδει η Bangkok Post. Πρώτα θα βγει έξω ένα γκρουπ 4 παιδιών. Στη συνέχεια, και αν όλα πάνε καλά, θα ακολουθήσουν άλλα δύο γκρουπ με τρία παιδιά και στην τελευταία ομάδα θα είναι τα δύο παιδιά που απομένουν και ο προπονητής

«Σήμερα είναι η μεγάλη ημέρα… Τα αγόρια είναι έτοιμα να αντιμετωπίσουν όλες τις προκλήσεις», δήλωσε ο Ναρονγκσάκ Οσοτανακόρν, ο επικεφαλής της ομάδας που διαχειρίζεται την κρίση, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

«Ο πρώτος αναμένεται να βγει γύρω στις 21:00» (17:00 ώρα Ελλάδας), διευκρίνισε ο αξιωματούχος αυτός, ο οποίος είναι επίσης ο κυβερνήτης της επαρχίας Τσιάνγκ Ράι, ανακοινώνοντας ότι στις 10 π.μ. (06:00 ώρα Ελλάδας) αναχώρησαν για να φθάσουν στα παιδιά «δεκατρείς ειδικοί παγκοσμίου επιπέδου που ήλθαν από χώρες που διαθέτουν εμπειρογνωμοσύνη» στη σπηλαιολογία και πέντε μέλη της επίλεκτης μονάδας SEAL του Πολεμικού Ναυτικού της Ταϊλάνδης.

Ο Ναρονγκσάκ διευκρίνισε πάντως ότι «δεν υπάρχει χρονικό όριο» και ότι η επιχείρηση διάσωσης μπορεί να πάρει μέρες ή να και σταματήσει ανά πάσα στιγμή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.