ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

350 αμερικανικά ΜΜΕ ενώνονται κατά του Τραμπ

350 αμερικανικά ΜΜΕ ενώνονται κατά του Τραμπ

Ο Ντόναλντ Τράμπ μπορεί να προκαλεί με τις τρομερές δηλώσεις του στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, ο πόλεμος που τους έχει κηρύξει ωστόσο φαίνεται να ένωσε 350 αμερικανικά ΜΜΕ εναντίον του.

«Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι ο πρώτος πρόεδρος που φαίνεται να έχει μια σταθερή και συνεχή πολιτική υπονόμευσης και ποινικοποίησης της δουλειάς του Τύπου», αναφέρει σε άρθρο του, ο Guardian.

Σχεδόν 350 δημοσιογραφικοί οργανισμοί στις ΗΠΑ, κάνουν λόγο, στα κύρια άρθρα τους για ελευθεροτυπία με αφορμή της επιθέσεις του Ντόναλντ Τραμπ κατά του Τύπου.

Η εφημερίδα Boston Globe ξεκίνησε μία εκστρατεία την περασμένη εβδομάδα, όπου παρότρινε τα αμερικανικά ΜΜΕ να καταγγείλουν μαζικά τον «βρώμικο πόλεμο» του προέδρου κατά των Μέσων Ενημέρωσης χρησιμοποιώντας το hashtag #EnemyOfNone -απάντηση στον χαρακτηρισμό «εχθροί του λαού» που επιφυλάσσει συχνά ο Τραμπ στους δημοσιογράφους.

Μέχρι το πρωί της τετάρτης, 343 εφημερίδες και ειδησεογραφικοί ιστότοποι είχαν δηλώσει συμμετοχή στην εκστρατεία, ανάμεσά τους οι Νew York Times, οι Chicago Sun Times, η Philadelphia Inquirer και η Miami Herald.

«Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν ο πρώτος πρόεδρος που “επιτίθεται” στον Τύπο ή που αθσθάνεται ότι τα ΜΜΕ δεν είναι δίκαια με αυτόν. Ωστόσο είναι ο πρώτος πρόεδρος που φαίνεται να έχει μια σταθερή και συνεχή πολιτική υπονόμευσης και ποινικοποίησης της δουλειάς του Τύπου», αναφέρει σε άρθρο του, ο Guardian.

Ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος ενέτεινε τις τελευταίες εβδομάδες τις επιθέσεις του στα ΜΜΕ. Σε πρόσφατη συγκέντρωση οπαδών του στην Πενσυλβάνια έδειξε προς το μέρος των δημοσιογράφων που κάλυπταν την εκδήλωση χαρακτηρίζοντάς τους «ψεύτικες, αηδιαστικές ειδήσεις».

Ο απερχόμενος Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για ανθρώπινα δικαιώματα Ζεϊντ Ραάντ αλ Χουσεϊν λέει ότι τα σχόλια του Τραμπ κατά του Τύπου «δεν απέχουν πολύ από την προτροπή στη βία», ενώ επισημαίνει:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Τέτοιου είδους ρητορική θα μπορούσε εύκολα να βλάψει τους δημοσιογράφους οι οποίοι κάνουν τν δουλείά τους και πιθανόν να οδηγήσει και σε αυτο-λογοκρισία».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.