ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Οι κίνδυνοι για τη γέφυρα της Γένοβα είχαν επισημανθεί από το 1979 λέει ο κατασκευαστής της

Οι κίνδυνοι για τη γέφυρα της Γένοβα είχαν επισημανθεί από το 1979 λέει ο κατασκευαστής της

O κατασκευαστής της γέφυρας της Γένοβας Ρικάρντο Μοράντι είχε επισημάνει τα προβλήματα το 1979. 12 χρόνια μετά την ανέγερσή της είχε υποστεί φθορές λόγω της μόλυνσης από το εργοστάσιο χάλυβα και από τον θαλασσινό αέρα, σύμφωνα με το RAI.

Μία γέφυρα κατέρρευσε στη Γένοβα. Στους καταλόγους της τραγωδίας καταγράφηκαν 43 ονόματα. Οι έρευνες ολοκληρώθηκαν και δεν απομένει τίποτε άλλο, από την απόδοση ευθυνών. Κάθε στιγμή που περνά, κάθε ώρα, ενισχύεται η πεποίθηση ότι οι 43 αυτοί άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους διότι κάποιοι «υπεύθυνοι» δεν έπραξαν το χρέος τους.

Η αποκάλυψη ότι ο ίδιος ο σχεδιαστής της μοιραίας γέφυρας στη Γένοβα είχε επισημάνει από το 1979 (!!!) τους κινδύνουν που εγκυμονεί η ελλιπής συντήρησή της! Σχεδόν 39 χρόνια πριν συμβεί η μεγάλη τραγωδία…

Όπως αποκάλυψε η RAI, ο σχεδιαστής Ρικάρντο Μοράντι, είχε ζητήσει από το 1979, 12 χρόνια μετά την ανέγερσή της, τις ανάγκες συντήρησης και τα έργα που απαιτούσε η κατασκευή της να γίνουν, προκειμένου να είναι ασφαλής.

Ο Μοράντι αναφέρθηκε στις φθορές που είχε υποστεί η γέφυρα, από το 1979 κιόλας, εξαιτίας του θαλασσινού αέρα, που επιφέρει διάβρωση των υλικών και της μόλυνσης από το εργοστάσιο διαχείρισης χάλυβα, που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση.

Ο Ιταλός σχεδιαστής είχε προειδοποιήσει 39 χρόνια πριν για τους κινδύνους, λέγοντας πως «αργά ή γρήγορα, κανείς δεν ξέρει πότε, θα χρειαστούν παρεμβάσεις» για τη σταθεροποίηση και την ασφάλεια της γέφυρας. Σχεδόν τέσσερις δεκαετίες, κανείς από τους «υπεύθυνους» δεν «άκουσε», δεν «είδε», δεν πτοήθηκε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αποτέλεσμα; 43 νεκροί. Ο κατάλογος συμπληρώθηκε με τα ονόματα ενός Ρουμάνου φορτηγατζή, που κατέληξε εξαιτίας των σοβαρών κακώσεων που είχε υποστεί στο κρανίο και στον θώρακα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.