ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ο Β. Πούτιν έδωσε εντολή να κατατεθεί μήνυση κατά της Ουάσινγκτον για το κλείσιμο των διπλωματικών εγκαταστάσεων

Ο Β. Πούτιν έδωσε εντολή να κατατεθεί μήνυση κατά της Ουάσινγκτον για το κλείσιμο των διπλωματικών εγκαταστάσεων

Εντολή στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών να καταθέσει μήνυση ενάντια στην αμερικανική κυβέρνηση έδωσε ο ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν.

Αιτία αποτελούν τα διπλωματικά μέτρα που έλαβε την προηγούμενη εβδομάδα η Ουάσινγκτον να κλείσει το ρωσικό Γενικό Προξενείο στο Σαν Φρανσίσκο, όπως και δύο άλλα οικήματα που χρησιμοποιεί η Μόσχα στην Ουάσιγκτον και τη Νέα Υόρκη, ανακοίνωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Όπως μετέδωσε το Sputnik, ο Β. Πούτιν είχε προειδοποιήσει νωρίτερα μες την εβδομάδα ότι θα προβεί σε νομικές ενέργειες κατά των αμερικανικών αρχών για παραβίαση των δικαιωμάτων ιδιοκτησίας της Ρωσίας.

Ο Ρώσος πρόεδρος τόνισε επίσης ότι η Μόσχα διατηρεί το δικαίωμα να μειώσει περαιτέρω τον αριθμό του διπλωματικού προσωπικού των ΗΠΑ στη Μόσχα, ως απάντηση στην «άξεστη», όπως την χαρακτήρισε, μεταχείριση που επιφύλαξε η Ουάσιγκτον στη ρωσική διπλωματική αποστολή στην αμερικανική επικράτεια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Παράλληλα, σύμφωνα με ανακοίνωση του ρωσικού ΥΠΕΞ, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ τόνισε στον Αμερικανό ομόλογό του Ρεξ Τίλερσον κατά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν σήμερα ότι η κατάσχεση των ρωσικών διπλωματικών εγκαταστάσεων συνιστά μια κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου, σημειώνοντας ότι η Μόσχα είναι έτοιμη να προσφύγει στα δικαστήρια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.