ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Σ. Χαρίρι: Επιμένει για σενάρια δολοφονίας του

Σ. Χαρίρι: Επιμένει για σενάρια δολοφονίας του

Σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα (30/11), στο γαλλικό περιοδικό Paris Match, ο πρωθυπουργός του Λιβάνου, Σάαντ Χαρίρι δήλωσε για πολλοστή φορά πως φοβάται για τη ζωή του, επισημαίνοντας ότι η συριακή κυβέρνηση «έχει ζητήσει τη δολοφονία του».

Ο πρωθυπουργός του Λιβάνου ανακοίνωσε αιφνιδιαστικά την παραίτησή του στις αρχές Νοεμβρίου από τη Σαουδική Αραβία, δηλώνοντας ότι φοβάται για τη ζωή του και καταγγέλλοντας τον δάκτυλο του Ιράν και του σιιτικού κινήματος Χεζμπολάχ στις εσωτερικές υποθέσεις του Λιβάνου αλλά και την παρέμβασή τους στις συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή.

Τρεις εβδομάδες αργότερα ανέστειλε την παραίτησή του μόλις επέστρεψε στον Λίβανο, όπου διεξάγονται πολιτικές διαβουλεύσεις ώστε να πειστεί η Χεζμπολάχ να τηρήσει «μια πολιτική αποστάσεων», δηλαδή να μην επεμβαίνει στις συγκρούσεις στην περιοχή.

«Έχω πολλούς εχθρούς, εξτρεμιστές και το συριακό καθεστώς. Το τελευταίο έχει ζητήσει τη δολοφονία μου. (Οι Σύροι) με κατηγορούν ότι επεμβαίνω στη χώρα τους», τόνισε ο Χαρίρι στη συνέντευξή του.

Ο Λιβανέζος πρωθυπουργός μετέβη χθες Τετάρτη στο Παρίσι για να συναντηθεί με την οικογένειά του.

Ο Χαρίρι έχει κατηγορήσει επανειλημμένα τη Δαμασκό ότι επιθυμεί τη δολοφονία του, αλλά και για τον φόνο τον Φεβρουάριο του 2005 του πατέρα του, πρώην πρωθυπουργού, Ραφίκ Χαρίρι με παγιδευμένο αυτοκίνητο στο κέντρο της Βηρυτού.

Όταν ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ να ανακηρυχθεί νικητής στον πόλεμο στη Συρία, ο Χαρίρι δήλωσε κατηγορηματικά: «Δεν έχει κερδίσει. Οι πρόεδροι Πούτιν και Ροχανί έχουν κερδίσει».

«Στον Λίβανο η Χεζμπολάχ έχει πολιτικό ρόλο. Έχει όπλα, βέβαια, όμως δεν τα χρησιμοποιεί σε λιβανέζικο έδαφος. Συμφέρον του Λιβάνου είναι να διασφαλίσει ότι τα όπλα αυτά δεν χρησιμοποιούνται ούτε αλλού», τόνισε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Χαρίρι επεσήμανε εξάλλου χθες ότι αν η ατμόσφαιρα παραμείνει «θετική» στον Λίβανο, ενδέχεται να ανακοινώσει «την επόμενη εβδομάδα την απόσυρση της παραίτησής του».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.