ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Σ.Λαβρόφ: «Διαρκής παρέμβαση των ΗΠΑ στις ρωσικές εκλογές και όχι μόνο»

Σ.Λαβρόφ: «Διαρκής παρέμβαση των ΗΠΑ στις ρωσικές εκλογές και όχι μόνο»

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ επέκρινε την Παρασκευή τις Ηνωμένες Πολιτείες λέγοντας ότι παρεμβαίνουν διαρκώς στις ρωσικές προεδρικές εκλογές όπως και άλλες χώρες, επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι Αμερικανοί διπλωμάτες συμμετέχουν σε συγκεντρώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αντιπολίτευσης.

«Ο πρόεδρος επανειλημμένα έχει αναφέρει συγκεκριμένα παραδείγματα. Και η αμερικανική πρεσβεία ασχολείται με αυτό» δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ στους δημοσιογράφους, διευκρινίζοντας ότι

«Αμερικανοί διπλωμάτες συμμετέχουν» στις συγκεντρώσεις των αντιπολιτευόμενων κομμάτων , περιλαμβανομένων και των κομμάτων της εξωκοινοβουλευτικής αντιπολίτευσης.

«Σε κάθε περίπτωση – είπε ο Λαβρόφ- δεν θα αποφασίσουν κάποιοι ξένοι εταίροι , αλλά ο ρωσικός λαός».

Τον Ιανουάριο ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών είχε δηλώσει επίσης ότι αρκετές φορές άτομα της αμερικανικής πρεσβείας είχαν εντοπισθεί να συμμετέχουν σε αντικυβερνητικές διαδηλώσεις και μη εγκεκριμένες από τις αρχές δράσεις που πραγματοποιούνται στην Ρωσία. Σύμφωνα με τον Σεργκεί Λαβρόφ σ’ αυτές συμμετείχαν διπλωμάτες «που είχαν μεταμφιεσθεί».

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών είχε επικρίνει τους διπλωμάτες της αμερικανικής διπλωματικής αποστολής για κατασκοπεία, αναφέροντας ότι οι διπλωμάτες αυτοί «όργωσαν τα πάντα», είχαν βρεθεί στην περιοχές Καλίνγκραντ, Λένινγκραντ, Μούρμανσκ και Βαρόνεζ, όπως επίσης και στην περιοχή του Κρασνοντάρ και στην Τσετσενία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Ρωσία έχει επικριθεί για προσπάθειες παρέμβασης στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές, στις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας, στις εκλογές της Βρετανίας και της Γερμανίας. Η Μόσχα ωστόσο έχει απορρίψει τις κατηγορίες αυτές ως «παντελώς αβάσιμες».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.