ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Τουρκμενιστάν: Από μικροσκόπιο οι πολίτες για χρήση εφημερίδων με φωτογραφίες του Προέδρου ως… χαρτί υγείας! (φωτό)

Τουρκμενιστάν: Από μικροσκόπιο οι πολίτες για χρήση εφημερίδων με φωτογραφίες του Προέδρου ως… χαρτί υγείας! (φωτό)

Μια νέα και ελαφρώς… «βρώμικη» αποστολή έχει αναλάβει η τοπική αστυνομία στο Τουρκμενιστάν. Οι αστυνομικοί επιθεωρούν τουαλέτες, αναζητώντας αποδείξεις, πως οι κάτοικοι έχουν χρησιμοποιήσει εφημερίδες με φωτογραφίες του προέδρου Γκουρμπανγουλάι Μπερντιμουχαμεντόφ για να… σκουπιστούν, σύμφωνα με αναφορές.

Η περιφερειακή αστυνομία της περιοχής των Δυτικών Βαλκανίων έχει δώσει εντολή στους αστυνομικούς της κοινότητας να ελέγχουν τις τουαλέτες σε δημόσιους χώρους αλλά και σε ιδιωτικά σπίτια και να βρουν αποδείξεις ότι οι πολίτες χρησιμοποιούν ως χαρτί υγείας εφημερίδες με τη φωτογραφία του προέδρου.

Τις πληροφορίες που αναμεταδίδει το BBC, δημοσιοποίησε το ειδησεογραφικό σάιτ Fergana.ru με έδρα τη Μόσχα αλλά με αξιόπιστες πληροφορίες για υποθέσεις του Τουρκμενιστάν.

Οι αξιωματούχοι έχουν πει ότι αναζητούν «λερωμένες» φωτογραφίες του ηγέτη τους σε χώρους υγειονομικής ταφής, καθώς και σε σκουπίδια.
Εάν διαπιστωθεί κάτι τέτοιο, οι αρμόδιοι ταυτοποιούν το σπίτι του… δράστη και το αναφέρουν στην αστυνομία.

Όσοι θεωρηθούν ένοχοι ότι «καταστρέφουν» την εικόνα του προέδρου θα λάβουν προειδοποίηση. Ωστόσο μάλλον ο αριθμός των προειδοποιήσεων θα είναι μεγάλος, καθώς πολλοί κάτοικοι του Τουρκμενιστάν δεν έχουν καν οικονομική δυνατότητα να ξοδεύουν χρήματα για αγορά χαρτιού τουαλέτας.

Την ίδια ώρα, οι εφημερίδες κυριαρχούνται από τη φωτογραφία του προέδρου, γεγονός που καθιστά δύσκολο το να εξαιρεθεί από τη… βρώμικη δουλειά.

Το νέο κρούσμα έρχεται μετά την είδηση ότι παιδιά κρατήθηκαν επειδή κατέστρεψαν πορτρέτα του προέδρου, σύμφωνα με καταγγελίες ραδιοφώνου που λαμβάνει αμερικανική χρηματοδότηση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.