ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Τετραμερή συνάντηση κορυφής για το Συριακό σχεδιάζουν Λαβρόφ – Τσαβούσογλου

Τετραμερή συνάντηση κορυφής για το Συριακό σχεδιάζουν Λαβρόφ – Τσαβούσογλου

Το Συριακό θα συζητήσει με τον Τούρκο ομόλογό του ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, ο οποίος επισκέπτεται σήμερα και αύριο την Άγκυρα, καθώς και την προετοιμασία τετραμερούς συνάντησης κορυφής Ρωσίας, Τουρκίας, Γερμανίας και Γαλλίας.

«Η ρωσική πλευρά ξεκινάει από το ότι η Ρωσία και η Τουρκία έχουν ιδιαίτερη ευθύνη για την εγγύηση και διατήρηση της ειρήνης, της ασφάλειας και της σταθερότητας στην Συρία και στην περιοχή γενικά», αναφέρεται σε ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, στην οποία προστίθεται ότι «οι υπουργοί θα συζητήσουν τις φάσεις της προετοιμασίας της σχεδιαζόμενης σε σύντομο χρονικό διάστημα διεξαγωγής της τετραμερούς συνάντησης κορυφής στην Τουρκία των προέδρων της Ρωσίας, Τουρκίας, Γερμανίας και Γαλλίας με θέμα την διευθέτηση του συριακού ζητήματος».

Τα μέρη θα συζητήσουν τους τρόπους πολιτικής διευθέτησης της κρίσης στην Αραβική Δημοκρατία της Συρίας, «μέσω της περαιτέρω υποστήριξης του ενδοσυριακού εθνικού διαλόγου στην βάση των γενικά αποδεκτών αρχών του διεθνούς δικαίου», αναφέρει η ανακοίνωση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στην ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, αναφέρεται επίσης ότι ο Σεργκέι Λαβρόφ κι ο Μεβλιούτ Τσαβούσογλου θα ανταλλάξουν απόψεις πάνω σε άλλα επίκαιρα διμερή, περιφερειακά και διεθνή ζητήματα, περιλαμβανομένης της κατάστασης στη Μέση Ανατολή και την Βόρειο Αφρική, στην περιοχή της Υπερκαυκασίας, στην Κεντρική Ασία, την Ουκρανία και την περιοχή της Μαύρης Θάλασσας. Οι υπουργοί θα συζητήσουν επίσης το πώς θα αναβαθμισθεί αποτελεσματικά η αμοιβαία συνεργασία στους διεθνείς οργανισμούς.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.