ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Δ. Αβραμόπουλος: «Η Ευρωτουρκική συμφωνία για τη μετανάστευση λειτουργεί αποτελεσματικά»

Δ. Αβραμόπουλος: «Η Ευρωτουρκική συμφωνία για τη μετανάστευση λειτουργεί αποτελεσματικά»

Στα θετικά αποτελέσματα που έχει φέρει η Ευρωτουρκική συμφωνία στάθηκε ο Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας Δημήτρης Αβραμόπουλος, Στο ενημερωτικό σεμινάριο που διοργάνωσε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες για τους δημοσιογράφους σχετικά με την Μετανάστευση και το Άσυλο.

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος πριν από 17 μήνες είχαμε 15.000 άτομα που περνούσαν τα σύνορα ενώ σήμερα ο αριθμός έχει πέσει κάτω από τους 50.

Ο Επίτροπος Μετανάστευσης σημείωσε επίσης πως η Τουρκία λαμβάνει περίπου 3 δισεκατομμύρια Ευρώ από την συμφωνία αυτή και ξεκαθάρισε πως όλα τα κονδύλια κατευθύνονται στις αρμόδιες οργανώσεις.

Ο κ. Αβραμόπουλος σημείωσε πως η Ευρώπη δεν πρέπει να μπερδεύει το προσφυγικό με την τρομοκρατία, τόνισε την ανάγκη για ῾περισσότερη Ευρώπη῾. Ο ίδιος ανέφερε τις προσπάθειες που κάνει η Επιτροπή και το Κοινοβούλιο για τη δημιουργία κοινού Ευρωπαϊκού Συστήματος Ασύλου. ῾Το νέο σύστημα ασύλου ῾θα βασίζεται στην αλληλεγγύη και στην ίση κατανομή ευθυνών, στην ίση μεταχείρηση των αιτούντων σε όλη την Ε.Ε βάσει προτύπων῾ δήλωσε.

«Η γεωγραφική θέση δεν πρέπει να είναι κριτήριο για την αλληλεγγύη» δήλωσε και ξεκαθάρισε πως όλες οι χώρες της Ευρώπης θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους για το προσφυγικό ζήτημα.

Τόνισε επίσης πως στο νέο κανονισμό του Δουβλίνου η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προτείνει την εφαρμογή κυρώσεων για τις χώρες που δεν συνεργάζονται.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΠΗΓΗ: Ελεύθερος Τύπος

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.