ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Γερμανία: Η Κάτω Σαξονία δεν θέλει συμμετοχή του SPD στην κυβέρνηση- Δυσκολότερο το έργο του Μ. Σούλτς

Γερμανία: Η Κάτω Σαξονία δεν θέλει συμμετοχή του SPD στην κυβέρνηση- Δυσκολότερο το έργο του Μ. Σούλτς

H τοπική οργάνωση του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος στο κρατίδιο της Κάτω Σαξονίας είναι αντίθετη στη συμμετοχή του SPD σε διαπραγματεύσεις για τον σχηματισμό «μεγάλου συνασπισμού», καθιστώντας την προσπάθεια του αρχηγού Μάρτιν Σουλτς να εξασφαλίσει την στήριξη του έκτακτου συνεδρίου της προσεχούς Κυριακής ακόμη δυσκολότερη.

Η απόφαση, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, ελήφθη μόλις με μία ψήφο διαφορά (52-51), με τα μέλη του κόμματος να ανταποκρίνονται τελικά στην έκκληση της Νεολαίας (Jusos) και εργατικών οργανώσεων και να καταψηφίζουν την πρόταση της ηγεσίας. Ο πρόεδρος της Νεολαίας Κέβι Κούνερτ και μέλη της αριστερής πτέρυγας του SPD πραγματοποιούν από χθες την εκστρατεία «No-GroKo», εναντίον της συμμετοχής του SPD στην κυβέρνηση.

Η είδηση από το Μαγδεμβούργο έγινε γνωστή κατά την διάρκεια πολιτικής συζήτησης στο πρώτο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD. Η πρωθυπουργός της Ρηνανίας-Παλατινάτου Μαλού Ντράιερ, μέλος της ομάδας διαπραγμάτευσης του SPD, περιορίστηκε να δηλώσει ότι ανήκει σε «ένα πολύ ζωντανό κόμμα», ενώ ο υπουργός καγκελαρίας Πέτερ Αλτμάιερ σημείωσε: «Έχουμε κυβερνήσει δύο φορές καλά με το SPD. Αν δεν έχουμε εμπιστοσύνη στον εαυτό μας, αν δεν μιλάμε για την επιτυχή εποχή μας, τότε δεν πρέπει να απορούμε όταν ο κόσμος ψηφίζει AfD ή Αριστερά».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο αντιπρόεδρος των Ελεύθερων Δημοκρατών FDP) Βόλφγκανγκ Κουμπίκι προέβλεψε ότι σε δύο χρόνια θα γίνουν νέες εκλογές, καθώς η Άγκελα Μέρκελ θα παραιτηθεί, ενώ ο διευθυντής του διαδικτυακού περιοδικού The European Βόλφραμ Βάιμερ εκτίμησε ότι το SPD είναι βαριά τραυματισμένο και ο Μάρτιν Σουλτς θα όφειλε να παραιτηθεί.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.