ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Σκόπια: Αθωώθηκαν οι 10 Αλβανοί εθνικιστές που είχαν καταδικαστεί για επίθεση σε όχημα του ΝΑΤΟ

Σκόπια: Αθωώθηκαν οι 10 Αλβανοί εθνικιστές που είχαν καταδικαστεί για επίθεση σε όχημα του ΝΑΤΟ

Ανατροπή δεδομένων στην υπόθεση της επίθεσης σε όχημα του ΝΑΤΟ στα Σκόπια, που είχε οδηγήσει στο θάνατο δύο Πολωνών στρατιωτών και του μεταφραστή τους, το 2003.

Ένοχοι για την επίθεση είχαν κριθεί 10 Αλβανοί εθνικιστές, οι οποίοι καταδικάστηκαν σύμφωνα με το νόμο περί τρομοκρατίας. Μετά από αρκετά χρόνια, το δικαστήριο ανέτρεψε την παλαιότερη απόφαση και αθώωσε τους κατηγορούμενους, οι οποίοι, ωστόσο, πέρασαν αρκετά χρόνια στη φυλακή.

Όπως ανακοινώθηκε, δεν βρέθηκαν αρκετά στοιχεία, που να συνδέουν τους Αλβανούς εθνικιστές με τη βομβιστική ενέργεια κατά των στρατιωτών του ΝΑΤΟ.

Στο μεταξύ όμως, οι έξι από τους 10 εξέτισαν ποινές από 3,5 έως και επτά χρόνια, ενώ οι άλλοι τέσσερις διέφυγαν και δικάστηκαν ερήμην. Οι δικηγόροι τους δήλωσαν ότι μετά την αθωωτική απόφαση του δικαστηρίου, οι πελάτες τους θα ζητήσουν αποζημίωση από το σκοπιανό Κράτος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο στρατός του ΝΑΤΟ είχε μεταβεί στην περιοχή, προκειμένου να μεσολαβήσει στις εμφύλιες διαμάχες μεταξύ των κυβερνητικών δυνάμεων και των εθνικιστών Αλβανών, το 2001. Ένας αριθμός στρατιωτών παρέμεινε, ώστε να διαφυλάξει τη συμφωνία ειρήνης που ακολούθησε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.