ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ντράπηκε ο Χίμλερ όταν άκουσε τον Μαγιορκίνη...

Η Αλβανίδα υπουργός Άμυνας στην Τουρκία: Επιθεώρησε σκάφος του αλβανικού Ναυτικού

Η Αλβανίδα υπουργός Άμυνας στην Τουρκία: Επιθεώρησε σκάφος του αλβανικού Ναυτικού

Στην επίσκεψη – αστραπή, που πραγματοποίησε, προχθές, η υπουργός Άμυνας της Αλβανίας, Όλτα Τζάσκα, στο λιμάνι της Σμύρνης, αναφέρονται τα αλβανικά ΜΜΕ.

Η επίσκεχη στη Σμύρνη έγινε για να παρεβρεθεί η Αλβανίδα υπυοργός Άμυνας σε εκδήλωση του πληρώματος του αλβανικού σκάφους «Butrinti» το οποίο βρίσκεται στην Τουρκία.

Το αλβανικό πολεμικό σκάφος το οποίο έχει πλήρωμα 21 ανδρών συμμετέχει, στην επιχείρηση του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο από τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους με υποτιθέμενο στόχο τον έλεγχο των προσφυγικών αφίξεων από τα τουρκικά στα ελληνικά παράλια.

Η Όλτα Τζάσκα κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στη Σμύρνη επισκέφθηκε τον αναπληρωτή Διοικητή της δύναμης του ΝΑΤΟ, αντισυνταγματάρχη Πάολο Ρουγκιέρο και τον αναπληρωτή αρχηγό του Επιτελείου των Επιχειρήσεων της Ναυτικής Διοίκησης του ΝΑΤΟ, αντιναύαρχο Γενς Νεμέγερ.

Ο ρόλος του αλβανικού σκάφους «Μπουτρίντι» σε αυτήν την επιχείρηση είναι να διεξάγει αναγνώριση, παρακολούθηση και επιτήρηση των παράνομων διελεύσεων του θαλάσσιου χώρου σε συνεργασία με τις ελληνικές ναυτικές αρχές, την Τουρκία και την αποστολή της ΕΕ ‘Frontex’.

Με άλλα λόγια ακριβώς τίποτα. Τι θα πει αλλιώς «αναγνώριση, επιτήρηση και παρακολούθηση» των παράνομων (παράτυπων είναι ο πολιτικά «ορθός» όρος) διελεύσεων;

Επι του πρακτέου απλώς τα σκάφη του ΝΑΤΟ (συμπεριλαμβανομένου και του αλβανικού) απλώς επιτηρούν τις παράνομες εισόδους στα Εθνικά Χωρικά Ύδατα από πλεούμενα γεμάτα αλλοδαπούς, ειδοποιώντας στη συνέχεια το ΛΣ για την παραλαβή τους.

Βέβαια η παρουσία της δύναμης Standing Maritime Group 2 στο Αιγαίο και η επιθυμία της Ελλάδαw για τη συνέχιση της παρουσίας έχει ως παράλληλο στόχο την αποφυγή κάποιου «θερμού» επεισοδίου μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας αλλά τα οφέλη και από αυτή δεν είναι δεδομένα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.