ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Η εξομάλυνση της κατάστασης στην Κορέα οδηγούν τους επενδυτές στην αξιοποίηση ναρκοθετημένων περιοχών

Η εξομάλυνση της κατάστασης στην Κορέα οδηγούν τους επενδυτές στην αξιοποίηση ναρκοθετημένων περιοχών

Αγοράζουν στρέμματα γης με νάρκες (!) χωρις καν να τα δουν

Η αγορά του real-estate είναι μια σκληρή αλλά επικερδής επενδυτική δραστηριότητα. Πολλές φορές οι επενδυτές αναζητούν κρυμμένα «διαμαντάκια», των οποίων η αξία θα μπορούσε να εκτοξευθεί σε μερικά χρόνια.

Ένα τέτοιο διαμάντι αποτελεί το Παζού, το οποίο ναι μεν δεν είναι κρυμμένο, ωστόσο μέχρι τώρα δεν αποτελούσε επιλογή λόγω του ότι βρίσκεται στην πιο επικίνδυνη περιοχή, στα σύνορα μεταξύ Βόρειας και Νοτίου Κορέας!

Ωστόσο η ιστορική συνάντηση Τραμπ-Κιμ και το φαινομενικά θετικό κλίμα μεταξύ των δύο αντρών, αλλάζει τα δεδομένα, και τα αλλάζει πολύ, τόσο για τους κατοίκους του Παζού, όσο και για τους επίδοξους επενδυτές, που βλέπουν πλέον το όμορφο Παζού με άλλο «μάτι».


Από τον Φεβρουάριο έως τον Μάρτιο του 2018, οι συναλλαγές real estate στο Παζού υπερδιπλασιάστηκαν, σύμφωνα με στοιχεία της Νοτίου Κορέας που ανέφερε το Reuters.

Παράλληλα οι τιμές των ακινήτων φέρονται να εκτοξεύονται στα ύψη, καθώς η κερδοσκοπία της ειρήνης στοχεύσει σε ένα μεγάλο στοίχημα, τον τερματισμό της πυρηνικής απειλής!

Το Παζού βρίσκεται στον 38ο παράλληλο και ακριβώς στα σύνορα με τη Βόρεια Κορέα και η έδρα της στρατηγικής στρατιωτικής βάσης της Νότιας Κορέας. Θεωρείται πύλη προς το χωριό Panmunjom των Ηνωμένων Εθνών και στη συνέχεια προς τη Βόρεια Κορέα.

Πλέον θα μπορούσε να μετατραπεί (ήδη μετατρέπεται) σε σημαντικό τουριστικό αξιοθέατο. Από το Παζού, οι επισκέπτες μπορούν να ανέβουν στο παρατηρητήριο Ντόρα και να δουν τη Βόρεια Κορέα από τα κιάλια.

Εάν η ειρήνη εδραιωθεί στην κορεατική χερσόνησο, το Παζού μπορεί να καταλήξει να είναι ένας μεγάλος τουριστικός κόμβος. Τουλάχιστον σε αυτό στοιχηματίζουν οι επενδυτές…

Αγοράζουν στρέμματα γης με νάρκες (!) χωρις καν να τα δουν

Σύμφωνα με την Wall Street Journal, ενώ η γεωργική γη Παζού κόστιζε περίπου 2 δολάρια/τετραγωνικό μέτρο το Φεβρουάριο του 2018, το Μάιο ήταν ήδη πάνω από τα 5 δολάρια/τετραγωνικό μέτρο και σε ορισμένες περιοχές 13 δολάρια.

Τώρα, με πολλούς να πιστεύουν ότι η ειρήνη είναι προ των πυλών, το Παζού έχει βρεθεί στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμη ότι και η τιμή εδαφών «γεμάτα με νάρκες» έχει αυξηθεί κατά 100%!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.