ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Αύξηση στο 3,2% για τον τουρισμό το 4μηνο Ιανουαρίου-Απριλίου

Αύξηση στο 3,2% για τον τουρισμό το 4μηνο Ιανουαρίου-Απριλίου

Κατά 3,2% φαίνεται να αυξήθηκε το ποσοστό των τουριστών που επισκέφθηκαν την Ελλάδα το τετράμηνο Ιανουαρίου-Απρίλιου, αγγίζοντας τα 2,602 εκατομμύρια, σύμφωνα με στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος.

Η εξέλιξη αυτή είχε ως συνέπεια, οι ταξιδιωτικές εισπράξεις να εμφανίσουν αύξηση κατά 2,4% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2016 και διαμορφώθηκαν στα 997 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η εξέλιξη αυτή οφείλεται κυρίως στην αύξηση κατά 9,2% των εισπράξεων από κατοίκους των χωρών της ΕΕ-28, οι οποίες διαμορφώθηκαν στα 545 εκατ. ευρώ, καθώς οι εισπράξεις από κατοίκους των χωρών εκτός της ΕΕ-28 μειώθηκαν κατά 5,6% και διαμορφώθηκαν στα 412 εκατ. ευρώ.

Ειδικότερα, οι εισπράξεις από κατοίκους των χωρών της ζώνης του ευρώ αυξήθηκαν κατά 29,3% και διαμορφώθηκαν στα 381 εκατ. ευρώ, ενώ οι εισπράξεις από κατοίκους των χωρών της ΕΕ-28, εκτός της ζώνης του ευρώ, μειώθηκαν κατά 19,9% και διαμορφώθηκαν στα 164 εκατ. ευρώ.

Οι εισπράξεις από τη Γαλλία αυξήθηκαν κατά 89,3% και διαμορφώθηκαν στα 81 εκατ. ευρώ και οι εισπράξεις από τη Γερμανία αυξήθηκαν κατά 20,6% και διαμορφώθηκαν στα 112 εκατ. ευρώ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Από το Ηνωμένο Βασίλειο, οι εισπράξεις μειώθηκαν κατά 33,1% και διαμορφώθηκαν στα 70 εκατ. ευρώ, ενώ από τις χώρες εκτός της ΕΕ-28, μείωση κατά 1,4% παρουσίασαν οι εισπράξεις από τη Ρωσία, οι οποίες διαμορφώθηκαν στα 23 εκατ. ευρώ, όπως και αυτές από τις ΗΠΑ, οι οποίες μειώθηκαν κατά 27,0% και διαμορφώθηκαν στα 78 εκατ. ευρώ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.