ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

ΑΑΔΕ: Κυνήγι στους φοροφυγάδες – Όποιος πιάνεται θα ελέγχεται σε βάθος 5ετίας

ΑΑΔΕ: Κυνήγι στους φοροφυγάδες – Όποιος πιάνεται θα ελέγχεται σε βάθος 5ετίας

Οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ «βγαίνουν σεργιάνι» για όσους περιμένουν το Πάσχα και την έναρξη της τουριστικής σεζόν (από την Πρωτομαγιά κιόλας) για να στήσουν φορολογικό πλιάτσικο στην αγορά.

Τα κτυπήματα θα είναι στοχευμένα αλλά απανωτά στους επίδοξους φοροφυγάδες, εγκαινιάζοντας και το νέο σύστημα με βάση το οποίο όποιος πιάνεται μια φορά να φοροδιαφεύγει, θα μπαίνει ξανά στο κόσκινο της εφορία για όλα τα προηγούμενα 5 χρόνια, που το δημόσιο έχει δικαίωμα να ελέγξει άμεσα.

Το σχέδιο των εξορμήσεων για την πασχαλιάτικη αγορά είναι στο τελικό στάδιο αλλά τηρείται κρυφό, για να μη χαθεί το στοιχείο του αιφνιδιασμού εκ μέρους των ελεγκτικών αρχών.

Ήδη όμως οι Υπηρεσίες Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων της ΑΑΔΕ έδωσαν δείγματα γραφής το τριήμερο της Αποκριάς. Με βάση τα ευρήματα εκείνα όμως, έχουν εξαχθεί συμπεράσματα για το πού ανθεί η φοροδιαφυγή, για να στοχεύσουν καλύτερα οι επόμενοι έλεγχοι.

Και για όσους όμως εντοπίστηκαν ήδη να φοροδιαφεύγουν, τα πράγματα γίνονται ακόμα χειρότερα αφού καλούνται πλέον να περάσουν από «ιερά εξέταση» για το τι τζίρους δήλωναν τα προηγούμενα χρόνια. Στον κατάλογο αυτόν προστίθενται διαρκώς και νέες περιπτώσεις, κυρίως εστιατόρια, κέντρα διασκέδασης, τουριστικά καταλύματα αλλά και ελεύθεροι επαγγελματίες, που δεν φαίνεται να τα πηγαίνουν καλά με τις φορολογικές υποχρεώσεις τους. Για παράδειγμα:

– δύο γνωστές ταβέρνες στον Μαραθώνα που δεν έκοψαν αποδείξεις αξίας 900 ευρώ και 2.000 ευρώ ο καθένας. Οι δύο ταβέρνες σφραγίστηκαν και ο έλεγχος συνεχίζεται.
– μεγάλο νυχτερινό κέντρο στη Θεσσαλονίκη που δεν είχε εκδώσει αποδείξεις συνολικής αξίας 2.000 ευρώ και για αυτό ανεστάλη η λειτουργία του για 48 ώρες
– κομμωτήριο στην Κοζάνη που διαπιστώθηκε πως δεν είχε εκδώσει 139 αποδείξεις και η λειτουργία του ανεστάλη για 48 ώρες.
– ιατρός αφροδισιολόγος στην Καρδίτσα που δεν είχε εκδώσει 53 αποδείξεις.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στον ίδιο κατάλογο περιλαμβάνονται επίσης ξενοδοχεία, ουζερί, ψαροταβέρνες, συνεργεία αυτοκινήτων, χώροι πάρκινγκ αλλά και εγκαταστάσεις για αθλητικές δραστηριότητες σε όλη τη χώρα. Σε όλες τις περιπτώσεις επεβλήθησαν λουκέτα πλην ιατρών και φαρμακείων της επαρχίας που για λόγους εξυπηρέτησης των τοπικών αναγκών εξαιρούνται- ενώ τα πρόστιμα διαδέχονται το ένα το άλλο, όσο η έρευνα συνεχίζεται.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.