ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Δάνεια της Ευρωπαϊκής Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης έως και 1,2 δισ. ευρώ στον ΤΑΡ

Δάνεια της Ευρωπαϊκής Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης έως και 1,2 δισ. ευρώ στον ΤΑΡ

Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) σχεδιάζει να διαθέσει δάνεια έως 1,2 δισεκ. ευρώ για τον Διαδριατικό Αγωγό (TAP) φέτος, στο πλαίσιο σχεδίου ύψους 40 δισεκ. δολαρίων για τη μεταφορά νέων ποσοτήτων αερίου φέτος στην Ευρώπη, σύμφωνα με αξιωματούχο της EBRD.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση προσπαθεί να μειώσει την εξάρτησή της από το ρωσικό αέριο αναπτύσσοντας τον λεγόμενο Νότιο Διάδρομο Φυσικού Αερίου, που αναμένεται να φέρει περίπου 16 δισεκ. κυβικά μέτρα αερίου στην Ευρώπη κατ? έτος από το 2020.

Το αέριο θα προέλθει από το τεράστιο κοίτασμα του Shah Deniz 2 στο Αζερμπαϊτζάν μέσω του TAP καθώς και από τον Αγωγό του Νότιου Καυκάσου που περνά διαμέσου της Γεωργίας και από τον Αγωγό φυσικού αερίου Ανατολίας (Trans-Anatolian Pipeline-TANAP) που περνά μέσω της Τουρκίας.

«Το ποσό αναμένεται να είναι περίπου έως 500 εκατ. ευρώ σε άμεσο δάνειο και έως 700 εκατ. ευρώ σε κοινοπρακτικό δάνειο, και υπόκειται στις τελικές εσωτερικές εγκρίσεις», δήλωσε στο Reuters ο Μπρούνο Μπαλβανέρα, διευθυντής της EBRD για τον Καύκασο, τη Μολδαβία και τη Λευκορωσία.

«Αναμένεται να εγκριθεί προς τα μέσα του έτους».

Το 2017, η EBRD ενέκρινε δάνειο ύψους 500 εκατ. δολαρίων για τον αγωγό TANAP. Το αζέρικο αέριο αναμένεται να αρχίσει να ρέει προς την Τουρκία μέσω του αγωγού αυτού τον Ιούλιο του 2018. Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων ενέκρινε νωρίτερα αυτό το μήνα δάνειο ύψους 1,5 δισεκ. ευρώ για τον TAP.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.