ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

«H_Orizon»: Η ονειρική κατοικία στην Πάρο που «δένει» απόλυτα με την ομορφιά του Αιγαίου (φωτό)

«H_Orizon»: Η ονειρική κατοικία στην Πάρο που «δένει» απόλυτα με την ομορφιά του Αιγαίου (φωτό)

Το «H_orizon» αποτελεί το ιδανικότερο οίκημα, που συνδυάζεται άριστα με την απλοϊκότητα, αλλά και την ομορφιά του Αιγαίου. Το σπίτι αυτό είναι στην Πάρο, ενώ ο ουρανός, η θάλασσα και το αέναο της ενέργειας το κάνουν να ξεχωρίζει για τη μοναδικότητά του.

Το όνομα H_orizon των «vois architects» προέρχεται από τα δύο βασικά στοιχεία του σχεδίου. Το «H» αποτελεί τη διαμόρφωση του σπιτιού, καθώς οι κύριοι όγκοι του επεκτείνονται συμμετρικά του κεντρικού άξονα. Ο «ορίζοντας», από την άλλη, έχει να κάνει με τον σχεδιασμό και την ανάγκη του σπιτιού να μένει συνδεμένο με τον ανοικτό «ορίζοντα».

Μέσα από το κενό που δημιουργήθηκε ανάμεσα στους δύο κύριους χώρους, όπως αναφέρει το designboom, οι αρχιτέκτονες έφτιαξαν ένα πλαίσιο που συλλαμβάνει την αέναη ενέργεια και τι εναλλασσόμενες εικόνες του ορίζοντα.

Το σπίτι αναδύεται από το τοπίο και το τοπίο με τη σειρά του εξελίσσεται γραμμικά ως επέκταση του σπιτιού. Το σαλόνι βρίσκεται σε ένα χαμηλότερο επίπεδο προκειμένου η θέα να μην περιορίζεται. Η πισίνα είναι τοποθετημένη μπροστά από το καθιστικό και ακολουθεί τη γραμμική κατεύθυνση προς τον ορίζοντα με μπλε επιφάνειες να αναδύονται.

Η κατοικία και η θέα της μαγευτική.

Δείτε τις φωτογραφίες:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.