ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Οι 6 πιο συγκλονιστικές ταινίες βασισμένες σε αληθινά γεγονότα (βίντεο)

Οι 6 πιο συγκλονιστικές ταινίες βασισμένες σε αληθινά γεγονότα (βίντεο)

Πολλές φορές, όταν μια ταινία δηλώνει πως «είναι βασισμένη σε αληθινά γεγονότα» λειτουργεί απλά εμπορικά και δεν εμπεριέχει ίχνος αλήθειας – ειδικά αν το δεις σε κάποιο σπλάτερ θρίλερ να έχεις το νου σου.

Πολλές φορές όμως η αναφορά αυτή είναι απόλυτα αληθινή. Μάλιστα, ενδέχεται αυτά που βλέπεις σε ορισμένες τέτοιες ταινίες να είναι τόσο σοκαριστικά ακραίες που αναρωτιέσαι αν είναι δυνατόν όλα αυτά να έχουν γίνει στα αλήθεια. Στις παρακάτω ταινίες, ναι, όλα αυτά τα ακραία και σοκαριστικά που θα δεις παρακολουθώντας τες είναι απόλυτα αληθινά:

HEAVEN KNOWS WHAT (2015)

Το 2013 ο σκηνοθέτης Τζος Σαφντί γύριζε μια ταινία σε έναν πολυσύχναστο και τεράστιο δρόμο της Νέας Υόρκης. Μια πανέμορφη ναρκομανής, περίπου 20 χρονών, πλησίασε το συνεργείο και ζητιάνευε λεφτά. Την έλεγαν Αριέλ Χολμς. Ο Σαφντί κάτι είδε σε αυτό το εξαθλιωμένο από τα ναρκωτικά κορίτσι και της πρόσφερε μια δουλειά: να γράψει μια αυτοβιογραφική ιστορία επί πληρωμή.

Η Χολμς δέχθηκε και όταν ολοκλήρωσε την ιστορία, ο Σαφντί την έκανε ταινία βάζοντας την ίδια την Χολμς να πρωταγωνιστήσει υποδυόμενη ουσιαστικά τον εαυτό της. Η ταινία λέγεται «Heaven knows what».

THE BLING RING (2013)

Η ταινία της Σοφία Κόπολα μιλάει για την ιδιότυπη συμμορία Bling Ring, η οποία έμπαινε σε σπίτια πλούσιων του Χόλιγουντ και τα έκλεβε. Η συμμορία αυτή αποτελούταν από έφηβα παιδιά του Λος Άντζελες που δεν είχαν κάποιο ιδιαίτερο οικονομικό πρόβλημα και απλά έκαναν την πλάκα τους. Η αστυνομία τους έπιασε το 2009. Ηγέτιδα της συμμορίας ήταν η πανέμορφη Αλέξις Νέιρς που τότε 17 χρονών. Έγινε γνωστή από αυτή την ιστορία και στη συνέχεια ξεκίνησε μια μίνι καριέρα στην τηλεόραση (αφού αποφυλακίστηκε). Στην ταινία την υποδύεται, με άλλο όνομα, η Έμα Γουότσον.

THE BASKETBALL DIARIES (1995)

Το Basketball Diaries, μια από τις πιο σοκαριστικές ταινίες που έχουν να κάνουν με ναρκωτικά και στην οποία πρωταγωνιστή ο πιτσιρικάς (και προ Τιτανικού) τότε Λεονάρντο Ντι Κάπριο, είναι βασισμένη πάνω στο αληθινό ημερολόγιο του ποιητή και πανκ μουσικού, Τζιμ Κάρολ που έχει εκδοθεί με το αντίστοιχο όνομα. Ο Κάρολ εξέδωσε το συγκεκριμένο ημερολόγιο το 1978 σε ηλικία 29 χρονών. Πέθανε το 2009. Η ταινία με τον Ντι Κάπριο βαθιά, συγκινητική και πέρα για πέρα σοκαριστική.

CITY OF GOD (2002)

Βασισμένη στο ομώνυμο, αυτοβιογραφικό βιβλίο του Πάουλο Λινς, το «City of God» αποτυπώνει την σκληρή και άγρια πραγματικότητα στις φαβέλες της Βραζιλίας. Το έγκλημα και οι απάνθρωπες συνθήκες έτσι όπως περιγράφονται τόσο στο βιβλίο όσο και στην ταινία είναι πέρα για πέρα ρεαλιστικές και για να πετύχει η ταινία να αποτυπώσει την αληθοφάνεια του βιβλίου, οι ηθοποιοί ήταν παιδιά που ζούσαν όντως στις φαβέλες.

ELEPHANT (2003)

Το αριστούργημα του Γκας Βαν Σαντ, τότε που αυτός ήταν ακόμα σοβαρός σκηνοθέτης και είχε πολλά να πει. Το βραβευμένο με Χρυσό Φοίνικα στις Κάννες «Εlephant», αν και εξελίσσεται σε ένα σχολείο του Όρεγκον που στην πραγματικότητα δεν υπάρχει, στην πραγματικότητα απεικονίζει τα γεγονότα που έλαβαν χώρα στο Columbine το 1999, όταν ένας μαθητής μπούκαρε στο σχολείο με ένα όπλο και ξεκίνησε να σκοτώνει όποιον έβρισκε μπροστά του. Το γεγονός εκείνο είχε ανοίξει τεράστιες συζητήσεις αναφορικά με την νομοθεσία περί οπλοκατοχής στις ΗΠΑ, το μπούλινγκ στα σχολεία, τα όρια του ίντερνετ και των βίντεο γκέιμς. Τα πάντα σε αυτή την ταινία έχουν γίνει!

CHRISTIANE F–WE CHILDREN FROM BAHNHOF ZOO (1981)

Η σοκαριστική ιστορία της Christiane F, μιας έφηβης που στα 15 της βρέθηκε να εκπορνεύεται από επιλογή προκειμένου να μπορέσει να εξασφαλίσει την δόση ηρωίνης της. Η Christiane F, φανατική θαυμάστρια του David Bowie και θαμώνας από 13 χρονών σε κλαμπ του Δυτικού Βερολίνου των 70s, ανακαλύφθηκε από δυο σκηνοθέτες στην αίθουσα ενός δικαστηρίου όταν είχε συλληφθεί από την αστυνομία και κατέθετε εναντίον ενός εμπόρου ναρκωτικών. Ήταν μόλις 18 χρονών και εθισμένη στα ναρκωτικά. Η ιστορία της έγινε μια συγκινητική ταινία μόλις ένα χρόνο αργότερα. Ο David Bowie εμφανίζεται υποδυόμενος τον εαυτό του ενώ έχει γράψει και την μουσική.

Η Christiane F εξαργύρωσε τον ντόρο που έγινε γύρω από το όνομά της και έγινε μουσικός. Έβγαλε πέντε δίσκους και έκανε λεφτά αλλά ποτέ δεν απεξαρτήθηκε από τα ναρκωτικά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγή: menshouse.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.