ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Δείτε όλες τις Blockbuster ταινίες που έρχονται αυτό το καλοκαίρι! (βίντεο)

Δείτε όλες τις Blockbuster ταινίες που έρχονται αυτό το καλοκαίρι! (βίντεο)

Με τους «Πειρατές της Καραϊβικής» να… ανασταίνουν τα ταμεία των αιθουσών και τη «Wonder woman» να μάχεται για να μαζέψει τα κομμάτια της θεαματικής καθίζησης του box office, η θερινή περίοδος είναι εδώ ελπίζοντας σε βραδιές χωρίς βροχές και «συνταρακτικές» πολιτικές εξελίξεις που θα αποτρέψουν την επαφή μας με τις πρεμιέρες του καλοκαιριού, οι οποίες απευθύνονται, για ακόμη μία χρονιά, σε όλα τα γούστα, ενώ τα μπλοκμπάστερ θα κάνουν παρέλαση μπροστά στα μάτια μας. Προσθέστε τις γαλλικές κομεντί, τις ιταλικές κωμωδίες και τις επανεκδόσεις σαν τα «Δαιμονισμένος άγγελος» και «Σιντ και Νάνσι» και έχετε το πανόραμα της σεζόν που ήδη διανύουμε.

«WONDER WOMAN» (8/6)

Σκηνοθεσία: Πάτι Τζένκινς

Με τους Γκαλ Γκαντό, Κρις Πάιν

Η εντυπωσιακή Ισραηλινή πρωταγωνίστρια και πρώην τοπ μόντελ, Γκαλ Γκαντό, αναλαμβάνει να μας μυήσει στις περιπέτειες της θρυλικής αμαζόνας που από τη στιγμή που ανακαλύπτει τις υπερφυσικές της δυνάμεις, τίποτα δεν τη σταματά. Η ιστορία της Πάτι Τζένκινς προσγειώνεται στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο και βρίσκει την πριγκίπισσα Νταϊάνα να τα βάζει με το θεό Αρη, ο οποίος, ως γνωστόν, είναι υπεύθυνος για κάθε αιματοχυσία στον πλανήτη… Γυναικεία υπόθεση αυτό το action film, με την πρωταγωνίστρια να κλέβει τις εντυπώσεις και μόνο που… υπάρχει.

«Η ΜΟΥΜΙΑ» (15/6)

Σκηνοθεσία: Αλεξ Κούρτζμαν

Με τους Τομ Κρουζ, Αναμπελ Γουάλις

Η «Μούμια» επανακάμπτει και προκειμένου να μας κάνει να στρέψουμε το ενδιαφέρον μας στην καταστροφική της διάθεση, η παραγωγή δίνει στον Τομ Κρουζ τον πρωταγωνιστικό ρόλο και βάζει δίπλα τον Ράσελ Κρόου στο ρόλο του Δρος Χένρι Τζέκιλ. Η ταινία έκανε ήδη ρεκόρ εισπράξεων πρεμιέρας στη Νότια Κορέα αλλά οι προβλέψεις στοιχηματίζουν ότι το λάσο της «Wonder woman» θα δέσει χειροπόδαρα την παρέα του Τομ Κρουζ.

«TRANSFORMERS 5: Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΙΠΠΟΤΗΣ» (22/6)

Σκηνοθεσία: Μάικλ Μπέι

Με τους Μαρκ Γουόλμπεργκ, Τζος Ντιχαμέλ

Ο Οπτιμους Πράιμ αγνοείται και οι άνθρωποι με τα Transformers βρίσκονται σε πόλεμο. Ομως, ο Σέιντ Γίγκερ, ένας Αγγλος σερ, και η καθηγήτρια της Οξφόρδης, Βίβιαν Γουέμπλι, θα ενώσουν τις δυνάμεις τους και θα εντοπίσουν τους λόγους για τους οποίους οι Tranformers επιτίθενται ξανά και ξανά στην ανθρωπότητα.

Η πιο ακριβή και φιλόδοξη παραγωγή της σειράς έχει στο τιμόνι της ξανά τον έμπειρο Μάικλ Μπέι, ο οποίος αυτή τη φορά… ορκίζεται ότι θα είναι η τελευταία.

«ΠΑΡΤΙ ΓΥΝΑΙΚΩΝ» (29/6)

Σκηνοθεσία: Λουσία Ανιέλο

Με τις Σκάρλετ Γιόχανσον, Ζόι Κράβιτζ

Πέντε φίλες από το κολέγιο κάνουν reunion στο Μαϊάμι δέκα χρόνια μετά την αποφοίτησή τους με αφορμή τον επερχόμενο γάμο μίας από αυτές. Το ανέμελο Σαββατοκύριακο παίρνει άλλη τροπή όταν κατά λάθος ένας στρίπερ θα αφήσει την τελευταία του πνοή στα χέρια τους.

Η Σκάρλετ Γιόχανσον στηρίζει το εγχείρημα με μερικές αποκαλυπτικές σκηνές στο στύλο και, ελπίζουμε, κάποιες καλές ατάκες.

«Η ΑΠΟΠΛΑΝΗΣΗ» (6/7)

Σκηνοθεσία: Σοφία Κόπολα

Με τους Κόλιν Φάρελ, Νικόλ Κίντμαν

H Σοφία Κόπολα έχει μόλις πάρει το βραβείο καλύτερης σκηνοθεσίας στο Φεστιβάλ των Καννών για αυτή την ταινία εποχής που μας γυρίζει στον αμερικανικό εμφύλιο. Αν και οι πρώτες κριτικές δεν είναι και πολύ γενναιόδωρες και η ίδια έχει να υπογράψει σπουδαία ταινία από το «Χαμένοι στη μετάφραση», η καινούργια της απόπειρα αναμένεται με ενθουσιασμό.

«SPIDER-MAN: Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥ» (6/7)

Σκηνοθεσία: Τζον Γουατς

Με τους Τομ Χόλαντ, Μάικλ Κίτον

Ισως οι πιο ξεκαρδιστικές σκηνές στους τελευταίους «Avengers» είναι εκείνες ανάμεσα στον Τόνι Σταρκ και τον έφηβο Πίτερ Πάρκερ, δηλαδή τον Iron Man και τον Spider-Man. Eδώ έχουμε κάτι σαν συνέχεια εκείνης της εμπλοκής του ανθρώπου-αράχνη με τους Εκδικητές, με τον πιτσιρικά να επιστρέφει σπίτι του και να προσπαθεί να ισορροπήσει ανάμεσα στις καθημερινές του υποχρεώσεις και τη μάχη του απέναντι στο έγκλημα.

«Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΤΩΝ ΠΙΘΗΚΩΝ: Η ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ» (13/7)

Σκηνοθεσία: Ματ Ριβς

Με τους Γούντι Χάρελσον, Τζούντι Γκριρ

Πίθηκοι εναντίον ανθρώπων για ακόμη μία φορά, με τον Γούντι Χάρελσον στο ρόλο του χαλύβδινου αξιωματικού που είναι αποφασισμένος να κερδίσει τον πόλεμο. Πρόκειται για την τρίτη ταινία της σειράς και πιθανότατα θα δούμε και τέταρτη.

«Ο ΒΑΛΕΡΙΑΝ ΚΑΙ Η ΠΟΛΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΧΙΛΙΟΥΣ ΠΛΑΝΗΤΕΣ» (20/7)

Σκηνοθεσία: Λικ Μπεσόν

Με τους Ντέιν Ντε Χάαν, Κάρα Ντελεβίν

Περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας διά χειρός Λικ Μπεσόν θα απολαύσουμε στην καρδιά του καλοκαιριού. Με πρωταγωνιστές που έχουν ήδη αποσπάσει την προσοχή μας σε πρόσφατες εμφανίσεις τους στη μεγάλη οθόνη. Ο Βαλέριαν και η Λορελίν θα προσπαθήσουν να σώσουν το Σύμπαν, την ανθρωπότητα και τη μητρόπολη Αλφα και όλα αυτά στον 28ο αιώνα.

«Ο ΜΑΥΡΟΣ ΠΥΡΓΟΣ» (3/8)

Σκηνοθεσία: Νικολάι Αρσέλ

Με τους Μάθιου Μακόναχι, Ιντρις Ελμπα

Με αφετηρία την ομώνυμη σειρά βιβλίων του Στίβεν Κινγκ, ο «Μαύρος πύργος» είναι ένα «πολυμορφικό» φιλμ που ενσωματώνει στοιχεία επιστημονικής φαντασίας, περιπέτειας, θρίλερ, γουέστερν και φιλοδοξεί να μας μεταφέρει σε μια παράλληλη πραγματικότητα όπου όλα είναι πιθανά. Η ταινία έχει περάσει από… σαράντα κύματα τα τελευταία χρόνια αλλά καταφτάνει στις αίθουσες ως δυνατό χαρτί του καλοκαιριού.

«ΟΜΗΡΟΙ ΔΙΑΚΟΠΩΝ» (10/8)

Σκηνοθεσία: Τζόναθαν Λέβιν

Με τις Εϊμι Σούμερ, Γκόλντι Χον

Ο ξένος Τύπος το έθαψε και μάλλον ζημιά προκάλεσε στο στούντιο παραγωγής. Και δεν χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια για να το εντοπίσετε στα διάφορα streaming sites. Παρ’ όλα αυτά, η περιέργεια υπάρχει για την επανεμφάνιση της Εϊμι Σούμερ στη μεγάλη οθόνη μετά το ξεκαρδιστικό και εύστοχο «Κατακούτελα» πριν από δύο χρόνια. Με την Γκόλντι Χον παίζουν τους ρόλους μητέρας και κόρης που φεύγουν για διακοπές στη Νότια Αμερική αλλά γίνονται θύματα απαγωγής.

«ΔΟΥΝΚΕΡΚΗ» (24/8)

Σκηνοθεσία: Κρίστοφερ Νόλαν

Με τους Τομ Χάρντι, Φίον Γουάιτχεντ

Τα τρέιλερ, που έχουν δοθεί στη δημοσιότητα από πέρυσι, μας έχουν προετοιμάσει για τον ορισμό του «σοκ και δέος» ή μήπως όχι; Μήπως ο σπουδαίος δημιουργός κρύβει εκπλήξεις που θα μας αφήσουν άφωνους σε αυτή την ταινία που περιγράφει την εκκένωση της Δουνκέρκης στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο ως μια απέλπιδα προσπάθεια επιβίωσης; Υπομονή έως τα τέλη του Αυγούστου.

Για τους μικρούς φίλους του σινεμά

«ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ 3» (15/6)

Σκηνοθεσία: Μπράιν Φι

Ο Λάιτνινγκ ΜακΚουίν έχει περάσει σε δεύτερη μοίρα, καθώς στις πίστες διαγωνίζονται πια αυτοκίνητα τελευταίας τεχνολογίας. Ολα δείχνουν ότι πάει για απόσυρση. Εκείνος όμως θα προσπαθήσει να αποδείξει ότι ακόμη «το ’χει» στην κούρσα της Φλόριντα. Η Pixar δίνει άλλη μία ευκαιρία στον ΜακΚουίν που δεν τα έχει πάει κι άσχημα στις δύο προηγούμενες εμφανίσεις του στους «αγώνες».

«ΕΓΩ, Ο ΑΠΑΙΣΙΟΤΑΤΟΣ 3» (31/8)

Σκηνοθεσία: Πιερ Κόφιν, Κάιλ Μπάλντα

Τα Μίνιονς, ο Γκρου, ο χαμένος δίδυμος αδελφός του, Ντρου, ένας εγωπαθής πρώην σταρ και μικροί και μεγάλοι συρρέουν χωρίς δεύτερη σκέψη στις αίθουσες. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι εδώ έχουμε μία από τις σίγουρες επιτυχίες του καλοκαιριού.

«EMOJI: Η ΤΑΙΝΙΑ» (21/9)

Σκηνοθεσία: Αντονι Λεοντής

Στο εσωτερικό ενός smartphone όπου τα emoji δίνουν μάχη σώμα με σώμα για να τα επιλέξει ο κάτοχός του, μεταφερόμαστε εδώ. Μόνο που ένα πολυμορφικό emoji ψάχνει τον κωδικό του προγράμματος που θα του επιτρέψει να επιστρέψει στην κανονικότητα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΠΗΓΗ: www.eleftherostypos.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.