ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

«Έφυγε» από τη ζωή ο άνδρας που φόρεσε πρώτος την στολή των 100 κιλών του Γκοτζίλα (φωτό, βίντεο)

«Έφυγε» από τη ζωή ο άνδρας που φόρεσε πρώτος την στολή των 100 κιλών του Γκοτζίλα (φωτό, βίντεο)

Η ιστορία του περίφημου Γκοτζίλα έχει μεταφερθεί πολλές φορές στη μεγάλη οθόνη αλλά ποιός ήταν ο πρώτος άνθρωπος που φόρεσε την τεράστια στολή;

Ο άνθρωπος που φόρεσε το βαρύ και δυσκίνητο κοστούμι από καουτσούκ, για να υποδυθεί τον αυθεντικό Γκοτζίλα, το τέρας που κατέστρεφε τις πόλεις της Ιαπωνίας με την τεράστια ουρά του, πέθανε χθες σε ηλικία 88 ετών, όπως ανακοίνωσε σήμερα η κινηματογραφική εταιρεία Toho.

Ο Χαρούο Νακατζίμα, που πρώτος φόρεσε το γνωστό κοστούμι του τέρατος, το οποίο αναδύθηκε από τα βάθη της θάλασσας ύστερα από τη δοκιμή μιας βόμβας υδρογόνου στην αυθεντική ταινία “Godzilla” του 1954, πέθανε από πνευμονία, δήλωσε εκπρόσωπος της Toho.

Το πρώτο κοστούμι ζύγιζε 100 κιλά και ήταν τόσο δύσκολο να αναπνεύσει κανείς, ώστε είχε προσαρτηθεί σε αυτό ένας σωλήνας οξυγόνου, είχε δηλώσει ο Νακατζίμα στο παρελθόν. Ο ίδιος πάντως μάλλον το… συνήθισε και έτσι έπαιξε το τέρας σε 12 ταινίες, έως το 1972.

Ο πρώτος Γκοτζίλα -το όνομά του είναι ένας συνδυασμός του «γορίλα» και της ιαπωνικής λέξης για τις φάλαινες- συμβόλιζε τα πυρηνικά όπλα, καθώς είχαν περάσει λιγότερα από δέκα χρόνια από τη ρίψη των ατομικών βομβών στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι, καθώς και τη δυσαρέσκεια απέναντι στις ΗΠΑ, που μόλις είχαν πραγματοποιήσει μια δοκιμή βόμβας υδρογόνου στην ατόλη Μπικίνι, μολύνοντας ένα σκάφος με Ιάπωνες ψαράδες.

Η πιο πρόσφατη ταινία με πρωταγωνιστή τον Γκοτζίλα βγήκε στις κινηματογραφικές αίθουσες το 2016.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.