ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ο Λίβανος απαγόρευσε την προβολή της ταινίας «Post» του Σ. Σπίλμπεργκ

Ο Λίβανος απαγόρευσε την προβολή της ταινίας «Post» του Σ. Σπίλμπεργκ

Η προγραμματισμένη πρεμιέρα της νέας ταινίας του Στίβεν Σπίλμπεργκ «The Post» στη Βηρυτό αναβλήθηκε και μάλλον δεν θα γίνει ποτέ, καθώς οι αρχές λογοκρισίας του Λιβάνου πρότειναν την απαγόρευση της.

Η σύσταση για να λάβει ισχύ θα πρέπει να υπογραφεί από τον υπουργό Εσωτερικών της χώρας Νουχάντ Μαχνούκ, αλλά αυτό θεωρείται απλά μια τυπική διαδικασία που πιθανότατα δεν θα σταματήσει την απαγόρευση.

Πάντως, δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα γιατί η αρμόδια αρχή έλαβε την απόφαση για απαγόρευση, ωστόσο ένα έγγραφο που διέρρευσε από το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών αποκαλύπτει ότι ο διάσημος σκηνοθέτης είναι στη μαύρη λίστα της Αραβικής Λίγκας, επειδή υποστηρίζει το Ισραήλ.

Επίσης, δεν έχει γνωστό γιατί αναμένεται να απαγορευτεί η ταινία συγκεκριμένα και όχι οι προηγούμενες ταινίες που προβλήθηκαν κανονικά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αν και επισήμως η απαγόρευση δεν έχει τεθεί σε ισχύ, οι κινηματογράφοι σε όλη την πρωτεύουσα του Λιβάνου, έχουν απομακρύνει τις αφίσες της ταινίας, που αναφέρεται στις αποκαλύψεις της Washington Post, για την αμερικανική πολιτική επί του πολέμου στο Βιετνάμ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.