ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Πάνω από 13 εκατ. ευρώ θα πουληθεί πίνακας του Ντεγκά στο Λονδίνο

Πάνω από 13 εκατ. ευρώ θα πουληθεί πίνακας του Ντεγκά στο Λονδίνο

Ένα αξιοσημείωτο παστέλ του ιμπρεσιονιστή ζωγράφου Εντγκάρ Ντεγκά, ο πίνακας “Στα παρασκήνια” θα δημοπρατηθεί στο Λονδίνο από τον οίκο Christie’s στις 27 Φεβρουαρίου και η τιμή του εκτιμάται ότι θα φτάσει τα 9-13,7 εκατομμύρια ευρώ.

Το έργο φιλοτεχνήθηκε μεταξύ 1882-85 και εικονίζει δύο χορεύτριες, προφίλ, στα παρασκήνια της Όπερας του Παρισιού. Ήταν ένα από τα ελάχιστα έργα του για τα οποία ο Ντεγκά έδωσε την άδεια να αναπαραχθούν όταν ήταν ακόμη εν ζωή.Ο πίνακας αγοράστηκε από τον μαικήνα Ανρί Ρουάρ, στενό φίλο του ζωγράφου και έμεινε στην οικογένειά του μέχρι το 1997. Τότε πουλήθηκε στον σημερινό ιδιοκτήτη του, η ταυτότητα του οποίου παραμένει άγνωστη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο πίνακας θα εκτεθεί στις αρχές Φεβρουαρίου στη Νέα Υόρκη και κατόπιν στο Λονδίνο, στον οίκο Christie’s.Από τις αρχές της δεκαετίας του 1880 ο Ντεγκά εγκατέλειψε σταδιακά την ελαιογραφία και στράφηκε στην αμεσότητα του παστέλ, υπενθύμισε ο οίκος δημοπρασιών. Το ασυνήθιστο στον συγκεκριμένο πίνακα είναι ότι ζωγραφίστηκε σε λινό και όχι σε χαρτί, όπως συνήθιζε ο ζωγράφος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.