ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Πόσο συχνά πρέπει να αλλάζουμε τα σεντόνια το καλοκαίρι;

Πόσο συχνά πρέπει να αλλάζουμε τα σεντόνια το καλοκαίρι;

Το «κοκτέιλ» αυτό δημιουργεί πρόσφορο έδαφος για να αναπτυχθούν βακτήρια. Ταυτοχρόνως θρέφει τα ακάρεα της οικιακής σκόνης, που ζουν στα σεντόνια, τα μαξιλάρια και το στρώμα μας.

Τα ακάρεα δεν τα βλέπουμε, αλλά μπορεί να προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα σε όσους είναι αλλεργικοί σε αυτά. Τα προβλήματα αυτά μπορεί να έντονος κνησμός, παροξύνσεις του άσθματος, εποχικές αλλεργίες ή εξάνθημα, ανάλογα με το είδος της αλλεργίας.

Δυστυχώς τα ακάρεα υπάρχουν παντού, σε όλες τις ηπείρους, με εξαίρεση την Ανταρκτική, κατά τον Dr. Vij.

Και μετά είναι τα βακτήρια του δέρματος τα οποία από πλευράς αριθμού είναι πολλαπλάσια από τα κύτταρά του.

Το έκζεμα

Όταν αφεθούν ανενόχλητα επί ημέρες ή εβδομάδες στα σεντόνια μας, το επακόλουθο μπορεί να είναι λοιμώξεις όπως η θυλακίτιδα. Μπορεί επίσης να επιδεινωθούν δερματοπάθειες, όπως το έκζεμα.

Το έκζεμα μπορεί να εκδηλωθεί σε άτομα κάθε ηλικίας, από τη νηπιακή έως τα βαθιά γηρατειά.

Η ξηρότητα του δέρματος σε συνδυασμό με τις υπερδραστήριες αποικίες των βακτηρίων στο δέρμα ευνοούν την ανάπτυξή του, λέει ο Dr. Vij.

Έτσι, όταν ξαπλώνουμε πάνω στα αναρίθμητα δερματικά βακτήρια που έχουν αναπτυχθεί στα σεντόνια μας, μπορεί να εκδηλώσουμε μια παρόξυνση του εκζέματος. Ή ακόμα και να το αναπτύξουμε για πρώτη φορά.

Απαραίτητος ο αερισμός

Τους κινδύνους αυτούς περιορίζει έως ένα βαθμό ο καλός αερισμός των σεντονιών το πρωί. Και αυτός είναι κύριος λόγος για να μην στρώνετε αμέσως το κρεβάτι σας μόλις σηκωθείτε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Dr. Vij εξηγεί ότι με τον αερισμό στεγνώνουν γρήγορα τα ιδρωμένα σεντόνια. Έτσι, μειώνεται η υγρασία που χρειάζονται τα βακτήρια και τα ακάρεα για να αναπτυχθούν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.