ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο η φωτιά στην Κω (upd2)

Τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο η φωτιά στην Κω (upd2)

(Ανανέωση από κείμενο 19:14) Ύστερα από επίπονες προσπάθειες, οι πυροσβεστικές δυνάμεις του νησιού, σε συνεργασία με τον δήμο Κω και εθελοντές, κατάφεραν να θέσουν υπό έλεγχο την φωτιά που είχε εκδηλωθεί νωρίτερα και απειλούσε δασικές περιοχές του νησιού.

«Ευτυχώς προλάβαμε την επέκτασή της και η πυρκαγιά είναι υπό έλεγχο» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιδήμαρχος Κω, Σταμάτης Καμπουράκης, εκφράζοντας την ικανοποίηση του για το αποτέλεσμα. Στην περιοχή πάντως, παραμένουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις και θα μείνουν εκεί καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, για να αντιμετωπίσουν τυχόν αναζωπυρώσεις.

Για την κατάσβεσή της, έχει μεταβεί στο νησί ελικόπτερο από τη Ρόδο, που πραγματοποιεί ρίψεις νερού, έτσι ώστε να ανακοπεί η πορεία της φωτιάς και να μην επεκταθεί σε παρακείμενη δασική περιοχή. Μεγάλη κινητοποίηση υπάρχει και από την πλευρά της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και του δήμου Κω, ενώ στην περιοχή μετέβησαν και ιδιωτικά μηχανήματα για να συνδράμουν στην όλη προσπάθεια.


(Ανανέωση από αρχικό κείμενο 16:31) Ανεξέλεγκτη παραμένει η φωτιά που προκλήθηκε στην περιοχή του Αγίου Βασιλείου στο νησί της Κω, η οποία λόγω του δύσβατου της περιοχής, δεν μπόρεσε να περιοριστεί, με αποτέλεσμα να κατευθύνεται προς το Ασκληπιείο.

Για την συνδρομή της κατάσβεσης έχουν καταφτάσει και εναέρια μέσα που επιχειρούν ρίψεις νερού.

Πριν από λίγη ώρα δόθηκε εντολής απομάκρυνσης των κατοίκων που διαμένουν στη περιοχή «Τσουκαλαριά», ενώ υπάρχει η πιθανότητα να εκκενωθεί και το Πλατάνι.

Για την αντιμετώπιση της κατάστασης, με δεδομένο ότι θα χρειαστούν ενισχύσεις, ο δήμαρχος Κω, Θεοδόσης Νικηταράς, βρίσκεται σε επικοινωνία με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά.


Φωτιά ξέσπασε πριν από λίγο στο νησί της Κω, γεγονός που έχει προκαλέσει μεγάλη κινητοποίηση στις δασοπυροσβεστικές δυνάμεις της περιοχής.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, η πυρκαγιά ξέσπασε στην περιοχή «Μαρμαρωτό» στην πόλη της Κω, κυρίως σε χορτολιβαδική, αλλά και σε δασική έκταση. Είναι κοντά σε κατοικημένη περιοχή και θεωρείται ιδιαίτερα επικίνδυνη.

Στο σημείο έχουν σπεύσει πέντε οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κω για τον άμεσο περιορισμό της.

Η Πυροσβεστική καταβάλλει προσπάθειες ώστε η φωτιά να μην ξεφύγει προς το δάσος του Ασκληπιείου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.