ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Europol:Έπισε του χάκερ-τρομοκράτες εταιριών!

Ποια η δράση των συλληφθέντων χάκερ και ποιοι οι «στόχοι» τους!

Europol:Έπισε του χάκερ-τρομοκράτες εταιριών!

Την εξάρθρωση ενός παγκόσμιου εικονικού ιδιωτικού δικτύου (VPN), που χρησιμοποιούσε χάκερ και έθετε σε κίνδυνο κυβερνοεπιθέσεων περισσότερες από 100 επιχειρήσεις, ανακοίνωσε η Europol.

Χθες, Δευτέρα 17 Ιανουαρίου, ερευνητές στην Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική κατάσχεσαν ή διέκοψαν τη λειτουργία τουλάχιστον 15 διακομιστών που φιλοξενούσαν ιστοτόπους, καθώς και τον ιστότοπο VPNLab.net, ο οποίος παρείχε στις εγκληματικές οργανώσεις προστατευμένες επικοινωνίες και πρόσβαση στο διαδίκτυο, ανέφερε η Ευρωπαϊκή Αστυνομική Υπηρεσία.

«Ο πάροχος VPN (…) χρησιμοποιούνταν για την διάπραξη σοβαρών εγκληματικών ενεργειών, όπως η ανάπτυξη λυτρισμικού και άλλες κυβερνοεγκληματικές δραστηριότητες. Πωλούν στο darkweb δεδομένα από πιστωτικές κάρτες που χακάρουν -Πώς δρουν οι απατεώνες, τα σημεία προσοχής
Η πλατφόρμα που δημιουργήθηκε το 2008 ήταν «μια δημοφιλής επιλογή για χάκερ»

Πολλές έρευνες έδειξαν ότι οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου εκμεταλλεύονταν την πλατφόρμα για να διανείμουν κακόβουλο λογισμικό, σχεδιασμένο να διεισδύει ή να διαταράσσει συστήματα υπολογιστών.

«Άλλες περιπτώσεις έδειξαν τη χρήση της υπηρεσίας για τη δημιουργία υποδομών και επικοινωνιών πίσω από εκστρατείες επιθέσεων με λυτρισμικό, καθώς και την πραγματική ανάπτυξή τους», τόνισε η υπηρτηεσία σύμφωνα με την ανταπόκριση του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ως αποτέλεσμα της έρευνας, εντοπίστηκαν περισσότερες από 100 εταιρείες που είχαν εκτεθεί σε κυβερνοεπιθέσεις.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αρχές επιβολής του νόμου συνεργάζονται με πιθανά θύματα κυβερνοεπιθέσεων για να μετριάσουν την έκθεσή τους, ανέφερε η Europol. Με επικεφαλής τη γερμανική αστυνομία του Ανόβερου, στην επιχείρηση συμμετείχαν ερευνητές από πολλές χώρες της ΕΕ, καθώς και ομόλογοί τους από τη Βρετανία, τον Καναδά, την Ουκρανία και τις ΗΠΑ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.