ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτός ο Βαρτζόπουλος (και «καραμανλικός» τρομάρα του) πόσα «κιλά» πολιτικά χαζός είναι;

Η πρώτη πτήση του κάθετης αποπροσγείωσης F-35B

Η πρώτη πτήση του κάθετης αποπροσγείωσης F-35B

Το νέο μαχητικό κάθετης αποπροσγείωσης (STOVL) F-35B Lightning II της  Lockheed Martin πραγματοποίησε την πρώτη του πτήση με τον πιλότο δοκιμών Γκράχαμ Τόμλινσον στα χειριστήρια.

Το νέο μαχητικό κάθετης αποπροσγείωσης (STOVL) F-35B Lightning II της  Lockheed Martin πραγματοποίησε την πρώτη του πτήση με τον πιλότο δοκιμών Γκράχαμ Τόμλινσον στα χειριστήρια.

Ο Τόμλινσον είναι πρώην πιλότος της Βασιλικής Αεροπορίας στα αεροσκάφη Harrier, τα οποία ακριβώς πρόκειται να αντικατασταθούν από το F-35B και αυτήν την στιγμή εργάζεται ως πιλότος δοκιμών για την BAE Systems.

 

Η πρώτη πτήση του F-35B όμως, έγινε με συμβατική μέθοδο απογείωσης και όχι κάθετη στις εγκαταστάσεις της Lockheed Martin στο Φορτ Γουόρθ του Τέξας.

Όπως προβλέπει το πρόγραμμα δοκιμών, το νέο F-35B που μόλις πρόσφατα έλαβε την κατάλληλη πιστοποίηση για τον κινητήρα του, όλες οι αρχικές πτήσεις του θα είναι με συμβατική μέθοδο απογείωσης.

H μετάβαση στις απογειώσεις μικρού μήκους διαδρόμου, αιωρήσεις και κάθετες από-προσγειώσεις θα ξεκινήσουν στις αρχές του επόμενου έτους.  

Ο Τόμλινσον πέταξε το F-35B στα 15.000 πόδια και πραγματοποίησε μια σειρά προγραμματισμένες δοκιμές συστημάτων.

Το συγκεκριμένο F-35B, με την ονομασία BF-1, γίνεται έτσι το δεύτερο Lightning II που ξεκινάει το πρόγραμμα δοκιμών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το πρώτο ήταν το συμβατικής απογείωσης F-35A που πέταξε πρώτη φορά τον Δεκέμβριο του 2006 και έχει συμπληρώσει 43 πτήσεις μέχρι σήμερα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.