ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ντράπηκε ο Χίμλερ όταν άκουσε τον Μαγιορκίνη...

Πίστη στο ISIS δήλωσε σε βίντεο ο δράστης της επίθεσης στην Παναγία των Παρισίων

Πίστη στο ISIS δήλωσε σε βίντεο ο δράστης της επίθεσης στην Παναγία των Παρισίων

Ένα βίντεο, στο οποίο ο δράστης της επίθεσης στην Παναγία των Παρισίων που έγινε χθες, Τρίτη, δηλώνει πίστη στο Ισλαμικό Κράτος, βρέθηκε στη διάρκεια έρευνας που πραγματοποιήθηκε στο διαμέρισμά του στο Σερζί, όπως έγινε γνωστό σήμερα, Τετάρτη από πηγή που πρόσκειται στην έρευνα.

Ο 40χρονος δράστης, που τραυματίστηκε από τα πυρά της αστυνομίας, και ο οποίος είχε στην κατοχή του μια ταυτότητα στο όνομα Φαρίντ Ι., έχει τεθεί υπό κράτηση στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται.

Ο δράστης φώναξε «για τη Συρία» την ώρα που χτυπούσε τον αστυνομικό και δήλωσε ότι είναι «στρατιώτης του χαλιφάτου», αναφερόμενος στο Ισλαμικό Κράτος.

«Πρόκειται για μεμονωμένη πράξη» δήλωσε σήμερα, Τετάρτη, στο RTL radio ο Γάλλος κυβερνητικός εκπρόσωπος Cristophe Castaner και πρόσθεσε πως «ο δράστης δεν είχε δείξει σημάδια ριζοσπαστικοποίησης».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στο μεταξύ, ο καθηγητής Αρνό Μερσιέ που παρακολουθούσε τη διδακτορική διατριβή του 40χρονου δήλωσε ότι ο φοιτητής είχε ένα προφίλ εντελώς αντίθετο από αυτό ενός τζιχαντιστή και ότι υπερασπιζόταν «τις αξίες της δημοκρατίας». Ο Φαρίντ Ι. είχε λάβει πτυχίο δημοσιογραφίας από το πανεπιστήμιο της Στοκχόλμης το 2008 και ήταν δημοσιογράφος σε σουηδικό ραδιοφωνικό σταθμό. Κάποιες φορές βιοποριζόταν κάνοντας «μεταφράσεις από τα σουηδικά στα αραβικά», δήλωσε ο Ανρό Μερσιέ. Επίσης είχε εργαστεί «στην εφημερίδα El Watan, μια αλγερινή εφημερίδα, που δεν είναι ισλαμιστική», πρόσθεσε

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.