ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ντράπηκε ο Χίμλερ όταν άκουσε τον Μαγιορκίνη...

ΗΠΑ: Το Πεντάγωνο φαίνεται προβληματισμένο από τον αποκλεισμό του Κατάρ

ΗΠΑ: Το Πεντάγωνο φαίνεται προβληματισμένο από τον αποκλεισμό του Κατάρ

Ο αποκλεισμός του Κατάρ από τη Σαουδική Αραβία κι άλλα κράτη του Κόλπου δεν επηρεάζει τις τρέχουσες επιχειρήσεις εναντίον της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, αλλά «εμποδίζει» την ικανότητα σχεδιασμού επιχειρήσεων σε μακροπρόθεσμο επίπεδο, επισημαίνεται από το Πεντάγωνο.

«Την ώρα που οι τρέχουσες επιχειρήσεις από την αεροπορική βάση Αλ Ουντέιτ δεν έχουν διακοπεί ή περιοριστεί, η κατάσταση, όπως εξελίσσεται, εμποδίζει την ικανότητά μας να σχεδιάσουμε μακροχρόνιες στρατιωτικές επιχειρήσεις» έκρινε σήμερα ο πλοίαρχος Τζεφ Ντέιβις, εκπρόσωπος τύπου του Πενταγώνου, σε μια ανακοίνωση.

Στην Αεροπορική Βάση Αλ Ουντέιντ στο Κατάρ εδρεύουν περισσότεροι από 11.000 Αμερικανοί στρατιώτες και στρατιώτες του διεθνούς συνασπισμού υπό τις ΗΠΑ. Αποτελεί σημαντική βάση στον πόλεμο κατά του Ισλαμικού Κράτους.

Ο Αμερικανός αξιωματικός δεν εξήγησε πώς ακριβώς η κατάσταση στο Κατάρ επηρεάζει τον σχεδιασμό μακροπρόθεσμων επιχειρήσεων. Ο Ντέιβις τόνισε ότι το Κατάρ παραμένει κρίσιμης σημασίας για τις αεροπορικές επιχειρήσεις κατά της ισλαμιστικής οργάνωσης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.