ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Φρανκφούρτη: Εξουδετερώθηκε η ενεργή βόμβα του B’ Παγκοσμίου Πολέμου (βίντεο)

Φρανκφούρτη: Εξουδετερώθηκε η ενεργή βόμβα του B’ Παγκοσμίου Πολέμου (βίντεο)

Γερμανοί πυροτεχνουργοί εξουδετέρωσαν σήμερα στη Φρανκφούρτη μια μεγάλη βόμβα του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου αφού προηγουμένως δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι είχαν απομακρυνθεί από τα σπίτια τους.

Περίπου 60.000 άνθρωποι πήραν εντολή να απομακρυνθούν στο πλαίσιο της μεγαλύτερης εκκένωσης περιοχής που έχει πραγματοποιηθεί μεταπολεμικά στη Γερμανία. Περισσότεροι από χίλιοι εργαζόμενοι σε υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης βοήθησαν να εκκενωθεί η περιοχή γύρω από τη βόμβα, η οποία ανακαλύφθηκε την περασμένη εβδομάδα σ’ ένα εργοτάξιο.

Περισσότεροι από 2.000 τόνοι βομβών και πυρομαχικών ανακαλυπτονται κάθε χρόνο στη Γερμανία, ακόμη και κάτω από κτίρια.

Τα βρετανικά και τα αμερικανικά αεροπλάνα σφυροκόπησαν τη χώρα με 1,5 εκατ. τόνους βομβών οι οποίες σκότωσαν 600.000 ανθρώπους. Αξιωματούχοι υπολογίζουν ότι το 15% των βομβών αυτών δεν εξερράγησαν και μερικές βρίσκονται θαμμένες σε βάθος μέχρι και έξι μέτρων.

Η επιχείρηση εξουδετέρωσης αυτής της βόμβας βάρους 1,8 τόνου, την οποία είχε ρίξει η βρετανική πολεμική αεροπορία RAF, άρχισε με καθυστέρηση το απόγευμα. Η εκκένωση της περιοχής χρειάσθηκε περισσότερο χρόνο απ’ ό,τι είχε προβλεφθεί επειδή μερικοί κάτοικοι αρνούνταν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, σύμφωνα με την αστυνομία.

Η βόμβα ονομάσθηκε «Blockbuster» από τους κατοικους της Φρανκφούρτης λόγω της βάρους 1,4 τόνου γόμωσής της που μπορεί να ισοπεδώσει ένα οικοδομικό τετράγωνο.
Ανακαλύφθηκε στην αρχή της εβδομάδας σ’ ένα εργοτάξιο στη συνοικία Βέστεντ, δυο βήματα από το κέντρο της πόλης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Για να εξουδετερωθεί χωρίς κίνδυνο, χρειάσθηκε να απομακρυνθούν οι κάτοικοι σε ακτίνα 1,5 χιλιομέτρου. Επρόκειτο για περισσότερους από 60.000 ανθρώπους, δηλαδή σχεδόν το 10% του συνολικού πληθυσμού της πόλης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.