ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Συνελήφθη ξανά από την ουκρανική αστυνομία ο πρώην Πρόεδρος της Γεωργίας – Είχε ελευθερωθεί από τους οπαδούς του!

Συνελήφθη ξανά από την ουκρανική αστυνομία ο πρώην Πρόεδρος της Γεωργίας – Είχε ελευθερωθεί από τους οπαδούς του!

Η ουκρανική αστυνομία συνέλαβε ξανά τον πρώην πρόεδρο της Γεωργίας, Μιχαήλ Σαακασβίλι, τον οποίο πριν από λίγες ημέρες απελευθέρωσαν οι οπαδοί του, ενώ βρισκόταν υπό κράτηση ως ύποπτος για συνέργεια σε εγκληματική οργάνωση.

Τώρα βρίσκεται σε κέντρο προσωρινής κράτησης στο Κίεβο, δήλωσε ο γενικός εισαγγελέας Γιούρι Λουτσένκο. Εκατοντάδες διαδηλωτές είχαν συγκεντρωθεί σε αυτή την περιοχή ως τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, φωνάζοντας συνθήματα.

Ο 49χρονος, που είχε πάρει ουκρανική υπηκοότητα και διορίστηκε κυβερνήτης στην Οδησσό, ήρθε στη συνέχεια σε ρήξη με τον πρώην σύμμαχό του, τον πρόεδρο της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο.

Οι αρχές κατηγορούν τον Σαακασβίλι ότι είχε λάβει χρηματοδότηση από εγκληματική οργάνωση η οποία σχεδίαζε να ανατρέψει την κυβέρνηση και συνδέεται με τον φιλορώσο πρώην πρόεδρο της χώρας, Βίκτορ Γιανουκόβιτς.

Την Τρίτη, σε χαοτικές σκηνές, ο πρώην πρόεδρος της Γεωργίας συνελήφθη από αστυνομικούς στο Κίεβο, για να απελευθερωθεί μετά από λίγο από τους εκατοντάδες υποστηρικτές του που έσπευσαν να τον βοηθήσουν, περικυκλώνοντας το περιπολικό που τον μετέφερε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters και AFP

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.