ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτός ο Βαρτζόπουλος (και «καραμανλικός» τρομάρα του) πόσα «κιλά» πολιτικά χαζός είναι;

ΕΚΤΑΚΤΟ: Πούτιν και Ερντογάν συμφώνησαν για την κατάληψη και τον έλεγχο της Ιντλίμπ

ΕΚΤΑΚΤΟ: Πούτιν και Ερντογάν συμφώνησαν για την κατάληψη και τον έλεγχο της  Ιντλίμπ

Σε συνεργασία για την επιχείρηση κατάληψης της Ιντλίμπ, της τελευταίας μεγάλης πόλης που ελέγχουν οι ισλαμιστές μαζί με την ομώνυμη επαρχία συμφώνησαν ο Ρώσος πρόεδρος Β.Πούτιν και ο Τούρκος ομόλογός του Ρ.Τ.Ερντογάν κατά της διάρκεια της σημερινής κρίσιμης συνάντησης που είχαν στο Σότσι, δίνοντας τέλος στην ρωσοτουρκική πολιτική κρίσης που είχε ξεσπάσει πριν τρεις εβδομάδες, όταν κατέληξε σε αδιέξοδο η διάσκεψη της Τεχεράνης.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες αποφασίστηκε η οριοθέτηση αποστρατικοποιημένης ζώνης προκειμένου να αποφευχθεί μια νέα ανθρωπιστική κρίση.

Πιο ειδικά ο Ρώσος πρόεδρος είπε:

«Επικεντρωθήκαμε στην κατάσταση στην επαρχία της Ιντλιμπ και στην παρουσία μεγάλων ομάδων ανταρτών και στις υποδομές τους.

Συμφωνήσαμε να δημιουργήσουμε μια αποστρατικοποιημένη ζώνη μεταξύ των κυβερνητικών στρατευμάτων και των ανταρτών πριν τις 15 Οκτωβρίου.

Η ζώνη θα έχει πλάτος 15 έως 20 χλμ. και η οριοθέτηση της θα συνοδευτεί από την πλήρη αποχώρηση των σκληροπυρηνικών ανταρτών από εκεί συμπεριλαμβανομένης και της οργάνωσης Jabhat Al-Nusra (ΗΤS)».

Επίσης, η απόφαση αυτή την οποία υποστηρίζει και το συριακό καθεστώς προβλέπει ότι ρωσικές και τουρκικές δυνάμεις θα κάνουν περιπολίες στην περιοχή και ότι όλα τα βαρέα όπλα θα απομακρυνθούν από εκεί έως τις 10 Οκτωβρίου.

Βέβαια είναι άγνωστο που οι εξτρεμιστές μουσουλμάνοι αντάρτες θα πάνε μετά,καθώς δεν διευκρινίζεται ποια χώρα ή χώρες θα τους δεχτούν,ούτε εάν αυτή χώρα θα είναι η Τουρκία.

Η συνάντηση διήρκεσε σχεδόν δύο ώρες στην προεδρική κατοικία του Ρώσου προέδρου στο Σότσι.

Η συνάντηση Πούτιν – Ερντογάν άρχισε στις 14.50 και ολοκληρώθηκε στις 16.40. Οι δύο ηγέτες συζήτησαν και για θέματα που αφορούν την οικονομία και την ενέργεια, ενώ από την ατζέντα της συνάντησης δεν θα μπορούσε να λείπει η Συρία. ΠούτινΕρντογάν

Στις δηλώσεις του μπροστά στους δημοσιογράφους, πριν από την έναρξη της συνάντησης, ο Τούρκος πρόεδρος τόνισε πως «η ανταλλαγή απόψεων σε θέματα πολιτικά, στρατιωτικά και οικονομικά, θα ενισχύσει τις διμερείς σχέσεις».

Από την πλευρά του, ο Πούτιν υπενθύμισε στους εκπροσώπους του Τύπου τη συνάντηση που είχε με τον Ερντογάν, πριν από ένα

χρόνο, στο Σότσι. «Έχουμε πολλά να συζητήσουμε. Κάποια από αυτά είναι περίπλοκα ζητήματα. Θα συζητήσουμε και αυτά και θα αναζητήσουμε λύσεις».

Στο Σότσι συνοδεύουν τον Ερντογάν πέντε υπουργοί: ο υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο υπουργός Ενέργειας, Φατίχ Ντονμέζ, ο υπουργός Οικονομικών, Μπεράτ Αλμπαϊράκ, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, και ο υπουργός Εμπορίου, Ρουχσάρ Πεκτσάν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.