ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτός ο Βαρτζόπουλος (και «καραμανλικός» τρομάρα του) πόσα «κιλά» πολιτικά χαζός είναι;

ΗΠΑ: Νέες παραγγελίες για Patriot

ΗΠΑ: Νέες παραγγελίες για Patriot

Νέα σύμβαση για υλικά και υπηρεσίες που αφορούν το κατευθυνόμενο βλήμα MIM-104F Patriot Advanced Capability (PAC)-3 ανέθεσε η Διοίκηση Αεροπορίας Στρατού και Πυραύλων (U.S. Army Aviation and Missile Command) στην Lockheed Martin.

Η ύψους 755 εκατ. $  σύμβαση αφορά την παραγωγή βλημάτων και συστημάτων διοίκησης – ελέγχου εκτόξευσης για λογαριασμό του Στρατού των ΗΠΑ για το οικονομικό έτος 2013, όπως επίσης και την παραγωγή βλημάτων PAC-3 για την Ταιβάν, η οποία το 2009 έγινε ο πέμπτος διεθνής χρήστης της έκδοσης PAC-3.

Συγκεκριμένα, η σύμβαση αφορά την παραγωγή 168 βλημάτων MIM-104F PAC-3, 27 συλλογών για την τροποποίηση των εκτοξευτών μαζί με τα σχετικά εργαλεία, διάφορες υπηρεσίες και τη διαχείριση του προγράμματος. Ειδικότερα σε ότι αφορά τον αμερικανικό Στρατό η συγκεκριμένη προμήθεια αποτελεί την 14η κατά σειρά για τα βλήματα PAC-3. Με βάση τη σχετική ανακοίνωση οι παραδόσεις των υλικών θα αρχίσουν το δεύτερο εξάμηνο του 2014.

Σημειώνεται, ότι η Lockheed Martin είναι ο κύριος ανάδοχος του προγράμματος PAC-3 που αποτελεί την πιο πρόσφατη αναβάθμιση του αντιαεροπορικού συστήματος Patriot. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει την ολοκλήρωση του ομώνυμου βλήματος PAC-3, τα κάνιστρα μεταφοράς – εκτόξευσης (κάθε κάνιστρο εμπεριέχει τέσσερα βλήματα PAC-3, που φέρονται από τον εκτοξευτή ανά τετράδα από τον σταθμό εκτόξευσης M901 – σύνολο 16 βλήματα MIM-104F PAC-3 ανά εκτοξευτή), υπολογιστή βολής και αναβαθμισμένα ηλεκτρονικά του σταθμού εκτόξευσης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.