Ν.Χαρδαλιάς από Πάτρα: «Η κατάσταση στην Αχαΐα είναι οριακή» – Τι είπε για τα μέτρα του Πάσχα (upd)

Ν.Χαρδαλιάς από Πάτρα: «Η κατάσταση στην Αχαΐα είναι οριακή» – Τι είπε για τα μέτρα του Πάσχα (upd)

(Ανανέωση από αρχικό κείμενο 19:20) Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη διάρκεια δηλώσεών του μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης για την αξιολόγηση της εξέλιξης της πανδημίας στην Αχαΐα, τόνισε μεταξύ άλλων πως «η κατάσταση στην Αχαΐα είναι οριακή, όπως εξίσου οριακή είναι και η κατάσταση στα νοσοκομεία».

Παράλληλα, απηύθυνε έκκληση σε όλους τους κατοίκους της Δυτικής Ελλάδας, «να μείνουν τις επόμενες μέρες προσηλωμένοι στην τήρηση των μέτρων».

Εκτός από την επιδημιολογική κατάσταση στην Αχαΐα, στο επίκεντρο της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα στις εγκαταστάσεις του Οργανισμού Λιμένος Πατρών βρέθηκαν η τήρηση των μέτρων και η λειτουργία νέου μεγάλου εμβολιαστικού κέντρου.

Η διαδικασία έγινε παρουσία του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, και στην οποία συμμετείχαν ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, ο δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Γιάννης Καρβέλης, ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Χαράλαμπος Μπονάνος, ο αστυνομικός διευθυντής Αχαΐας Γιάννης Κυριακόπουλος, καθώς και εκπρόσωποι όλων των συναρμόδιων φορέων για τη διαχείριση της πανδημίας.

Μάλιστα, όπως επεσήμανε στην συνέχεια, «το κράτος κάνει όλα όσα πρέπει για να βρεθεί και να σταθεί στο πλευρό των υγειονομικών μας, που κάνουν μία τεράστια προσπάθεια».

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για τα φαινόμενα συνωστισμού που παρατηρούνται τόσο στην Πάτρα όσο και σε άλλες περιοχές, είπε τα εξής:

​«Αν δεν γίνεται αντιληπτό πως τέτοιου είδους συναθροίσεις δημιουργούν τεράστια διασπορά, από εκεί και πέρα νομίζω ότι ο καθένας κρίνεται. Η ευθύνη μας απέναντι στους διπλανούς μας, απέναντι στους αγαπημένους μας, είναι ευθύνη ατομική. Ο κάθε ένας θα πρέπει να αναλάβει την αυτή την ευθύνη.

Συγχρόνως, επισήμανε ότι «από τον Απρίλιο και με βάση την προμήθεια των εμβολίων, αλλάζει η στρατηγική μας, αλλάζουν τα δεδομένα, θα κάνουμε μία τεράστια προσπάθεια και αυτή η προσπάθεια που κάνει η χώρα μας αναγνωρίζεται σε όλη την Ευρώπη».

Όμως, συνέχισε, «μέχρι να χτίσουμε σιγά-σιγά την ανοσία αγέλης δεν θα αφήσουμε κανέναν αβοήθητο και ταυτόχρονα πρέπει ο καθένας να αναλάβει την ευθύνη του απέναντι στα πραγματικά δεδομένα». Και χαρακτηριστικά πρόσθεσε: «Φτάσαμε στο τελευταίο μίλι και αυτό το μίλι πρέπει να το διανύσουμε με όσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες».

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση δημοσιογράφου, για το τι θα γίνει με τα μέτρα την περίοδο του Πάσχα, τόνισε: «Κάθε μέρα σταθμίζουμε τα δεδομένα. Σε εβδομαδιαία βάση βλέπουμε τα δεδομένα και αναλόγως προχωράμε. Δεν είναι ώρα για μεσοπρόθεσμες προσεγγίσεις. Κάθε μέρα είναι διαφορετική, κάθε μέρα μετράμε τα δεδομένα και σε συνεργασία τους επιδημιολόγους προχωράμε στο επόμενο βήμα».

Σε ερώτηση που του τέθηκε σχετικά με τις ημερομηνίες για την χαλάρωση των μέτρων, απάντησε ως εξής: «Όλα στην ώρα τους» και πρόσθεσε: «Αυτό έχει να κάνει με το τι θα μας εισηγηθούν οι επιδημιολόγοι. Από την πρώτη στιγμή έχουμε εμπιστευτεί το επιστημονικό προσωπικό της χώρας μας και όλη αυτή η συνεργασία είναι μία συνεργασία που είναι προς όφελος και των πολιτών και της προσπάθειας που κάνουμε».

Μετά τη σύσκεψη και την αυτοψία στον χώρο που πρόκειται να λειτουργήσει το εμβολιαστικό κέντρο, ο Νίκος Χαρδαλιάς επισκέφθηκε το πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Πάτρας, συνοδευόμενος από τον καθηγητή Λοιμωξιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών και μέλος της εθνικής επιτροπής προστασίας δημόσιας υγείας έναντι κορωνοϊού, Χαράλαμπο Γώγο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.