Βρετανία: Ηλικιωμένη έζησε δραματικές στιγμές στα χέρια διαρρήκτη (βίντεο)

Βρετανία: Ηλικιωμένη έζησε δραματικές στιγμές στα χέρια διαρρήκτη (βίντεο)

Το φως της δημοσιότητας είδε ένα βίντεο με τις τρομακτικές στιγμές που βίωσε μια 87χρονη γυναίκα, η οποία δεν μπορεί να κουνηθεί ή να μιλήσει, όταν ένας διαρρήκτης μπήκε μέσα στη νύχτα στο δωμάτιό της.

Το ηλικιωμένο θύμα δεν μπορούσε να κάνει τίποτα την ώρα που ο 40χρονος Ντιν Λένοξ την ξύπνησε, μπαίνοντας στον χώρο όπου μένει στο Ντέβον της Αγγλίας, τις πρώτες πρωινές ώρες της 20ής Μαΐου.

Ο Λένοξ έκλεψε δαχτυλίδια, 90 λίρες, ακόμη και το πορτοφόλι του νεκρού συζύγου της γυναίκας, η οποία παρακολουθούσε με τρόμο, μη μπορώντας να κουνηθεί ή να μιλήσει μετά από εγκεφαλικό.

Η ηλικιωμένη δεν μπορούσε να καλέσει βοήθεια την ώρα που ο διαρρήκτης έψαχνε τα πράγματά της για να βρει τι θα πάρει.

Οι κινήσεις του Λένοξ καταγράφηκαν όμως από μια κάμερα που είχε τοποθετηθεί στο διαμέρισμα από τους δικούς της ανθρώπους. Τελικά συνελήφθη μέσα σε ώρες όταν πούλησε όσα είχε αρπάξει σε έναν κοσμηματοπώλη για 45 λίρες.

Οι αστυνομικοί κατάφεραν να ανακτήσουν γρήγορα τα κλεμμένα και ο διαρρήκτης καταδικάστηκε σε φυλάκιση τριών ετών και 4 μηνών στις 21 Ιουνίου.

Όταν η αστυνομία έφτασε στο διαμέρισμα μετά τη διάρρηξη, το θύμα ξέσπασε σε κλάματα. «Θέλουμε αυτό το περιστατικό και η αντίδραση της αστυνομίας να στείλουν ένα ξεκάθαρο μήνυμα σε αυτούς που επιλέγουν να βάλουν στο στόχαστρο ευάλωτους ανθρώπους», δήλωσε η αστυνομικός Jennifer Rose.

«Θα πάμε μακριά για να πιάσουμε και να καταδικάσουμε αυτούς που διαπράττουν αυτά τα εγκλήματα. Σε αυτή την περίπτωση μέσα σε 9 ώρες από τη διάπραξη του αδικήματος, η αστυνομία είχε συλλάβει τον ύποπτο και είχε ανακτήσει τα κλεμμένα κοσμήματα».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.